Ultraviolet – Colour of the year 2018

19 jan, 2018 | Nyheder indenfor fliser og klinker

“The Pantone Color of the Year has come to mean so much more than ‘what’s trending’ in the world of design; it’s truly a reflection of what’s needed in our world today.” – Laurie Pressman, vicepræsident af the Pantone Color Institute.

Lila glasmosaik til den personlige væg

Lila glasmosaik til den personlige væg

Det verdenskendte farvesystem Pantone har netop udnævnt årets farve 2018, og med den mener de at verden har brug for mere magi, fantasi og visionære tanker. Hvorfor ikke lade dig inspirere af Pantones budskab når du vælger dine fremtidige badeværelsesfliser og gulvklinker.

Ifølge Pantone kommunikerer den skarpe ultraviolette farve nemlig originalitet og opfindsomhed samtidig med at den provokerer, inspirerer og skubber dig til at tænke fremad og være ambitiøs.

Dramatik, kreativitet og mode

 

Lila mosaikfliser på en terrazzo inspireret flise

Lila mosaikfliser på en terrazzo inspireret flise

Den dramatiske ultraviolet henter sin inspiration i popkulturen, hvor kendte ikoner som Jimi Hendrix og David Bowie skubbede til grænser og udtrykte sig selv igennem musik, kreativitet og mode. Farver sender et budskab, og i år er budskabet ’at tænke fremad’ og ’bringe vores opmærksomhed og potentiale til et højere niveau’.

Farven er skabt med blikket vendt mod nattehimlen, som er indbegrebet af uendelige muligheder. Den stjernespækkede nattehimmel er ikke begrænset, men opfordrer til at udforske, undersøge og forfølge dine drømme.

Årets farve giver en strategisk retning for trends og designverdenen, men farven er ikke begrænset til catwalken. En tankevækkende kontrast til de klassiske farver kan løfte din boligindretning og gøre den mere personlig. Vi siger ikke, at du skal dække hele dit hjem i ultraviolette vægfliser, men nærmere at du med den provokerende farve kan skabe en stemning, der understreger din personlighed.

De klassiske fire

 

Fliser i de fire klassiske nuancer

Fliser i de fire klassiske nuancer

Udover årets farve peger Pantone på fire klassiske nuancer, som grundstenen for personlig stil. Det er disse farver som skal fungere som den rolige base, der fremhæver din unikke farvepalette. Ved at mikse de rolige farver med de mere iøjefaldende skaber du en harmonisk balance, som understreger dit personlige budskab. Dette års klassiske farver er Sailor Blue, Harbor Mist, Warm Sand og Coconut Milk.

Det er farver vi de sidste par år har set som en naturlig del af vores flisesortiment. Især de varme neutrale nuancer som warm sand og coconut milk er populære både som badeværelsesfliser og køkkenfliser til både gulv og væg. Det skyldes at de smukke italienske fliser i de neutrale og klassiske farver aldrig går af mode. Samtidig er de lette at dresse op og ned og så kommer de i alle afskygninger; look-a-like marmorfliser, granitfliser, skifer, køkkenfliser og badeværelsesklinker.

Ultraviolet indretning

 

Flisestudiet har flere gode bud på, hvordan du kan bruge årets farve i din boligindretning. Den smukke lilla glasmosaik vil fremstå, som en opsigtsvækkende kontrast til dine sandfarvede gulvfliser både i køkkenet og på badeværelset. En lysere nuance af lilla vil stå godt til den mørkere Sailor Blue, og de dekorative patchworkfliser vil være en varm og iøjefaldende tilføjelse til ethvert rum. Fliser i mindre størrelser kan desuden bruges som en farverig kontrast på et veldækket bord. De små firkanter er en anderledes og eksklusiv bordskåne og de større et dekorativt fad.

Glaserede vægfliser kan bruges i en farverig borddækning

Glaserede vægfliser kan bruges i en farverig borddækning

0
Kurven er tom