Italienske klinker har en evne til at tryllebinde os med deres skønhed

Klinker til badeværelse

Enhver unikt bad skal designes og udføres med ligeså unikke og flotte gulv klinker

Bliv tryllebundet af dit nye badeværelse

Gulvklinker som ligner trægulv

Billede 6

Indhold på denne side / klinker /: ● InspirationsgalleriHvad er en klinke

Eksklusive Italienske klinker og fliser

Klinker defineres som:

en glat uporøs, trykstærk mursten med stor hårdhed, brændt til sintring af kalkfattigt jernholdigt ler.

Betegnelsen klinker var oprindelig en hårdtbrændt mursten og anvendes i dag om våd pressede produkter. Klinker fremstilles af en forholdsvis fugtig blanding ofte ved ekstrudering, dvs. at den plastiksiske ler blanding presses gennem et mundstykke som former overfladen og de parallelle sider. Ler strengen afskæres i stykker passende til de færdige klinker. Ved ekstrudering formes ofte 2 klinker af gangen således at de hænger sammen på bagsiden for senere at blive spaltet heraf navnet spaltklinker.

Gulvklinker produceres ved moderne produktion ikke mere to og to men som enkelt klinker. Efter formning/presning går de via tørrekamre til brænding i moderne rulle ovne, hvilket sikre en bedre kvalitet med mindre tolerancer. Brændingstemperaturen er normalt 1.100 til 1.400 grader.

Karakteristiske egenskaber for klinker er at de:

  • Har gennemfarvet gods og rustik udseende.
  • Er hårde at skære og bearbejde.
  • Har god slidstyrke.
  • Har relativt store mål tolerancer.

En særlig type af vådpressede klinker er terracotta som er en uglaseret lerklinke med rustik karakter og stor variation i vandoptagelsen og frostbestandighed.

Inspirationsgalleri klinker

Italienske klinker

Italienske klinker og elegante glasmosaik er klare tendenser i valget til boligen

 

30×30 cm, 30×60 cm, 45×45 cm, 50×50 cm, 60×60, 60×120 cm… Store Italienske klinker til gulvet i badeværelset, køkken/alrum og udestue er virkelig populære og en stærk trend i boligen.

 

En helt ny type Italienske gulvklinker er på vej ind.

 

Denne klinke serie er et udsøgt og eksklusivt italiensk stoneware-produkt. Serien kan kombineres i utrolig mange formater og farver med en meget smal fuge, hvilket giver et stilrent og minimalistisk look.

 

Klinken er derfor skabt til både langsigtede og tidløse løsninger.

 

Italienske klinker er kendetegnet ved deres store hårdhed og naturlige spil i overfladen. Serien gør plads til stor kreativitet, i det denne enkle og minimalistiske Italienske klinke series mange variationsmuligheder er nærmest uendelige. Klinkerne leveres i et både rektangulært og firkantet format samt yderligere 10 forskellige formater.

 

Formaterne varierer fra 3×8 til 50×50 i mere end 7 forskellige farver. Overfladen kan også sammensættes på forskellig vis, idet du kan vælge mellem 2 forskellige overflader mat og halvpoleret.

Ligeskåret klinker

De er skåret med vandstråler, og det giver et specielt look. Samtidig bevæger disse Italienske klinkerne sig væk fra det rustikke og over i et mere stilrent og minimalistisk design. De mest dominerende farver inden for gulvfliser er fortsat de lyse og beige, men også støvet sort og andre mørke nuancer er in.

 

Serien er en klinke af bedste kvalitet, som er syrefast, hvorfor den i modsætningen til andre klinker, kan anvendes uden problemer i badeværelser eller andre rum, hvor der kan være behov for rengøring med syreholdige eller basiske midler. Serien er også frostsikker, hvorfor denne klinke yderligere kan anvendes udendørs, hvorved der kan skabes synergi mellem gulvfladerne inde såvel som ude.

 

Du kan lege med seriens mange formater og f.eks. opnå en effekt af at gøre rummet større, længere, bredere eller blot vælge at skabe diskrete variationer eller mønstre i overfladerne. Evolution klinker og fliser lægges med en så smal fuge, så overfladen nærmest ser støbt ud, hvilket giver en perfekt, ren og sammenhængende flade med en tidløs, harmonisk, og rolig effekt til følge.

klinker fra Italien

Råmaterialet til klinker

Råmaterialet til fremstilling af vægfliser er ler, dvs. en sedimentær bjergart bestående af meget fine partikler med en kornstørrelse på under 0,002 mm. Ler er aflejret i stillestående vand for mange millioner år siden og er op til 200 millioner år gammel. Lers kvalitet er af stor betydning for det færdige produkt. Ler til keramiske gulvklinker og fliser består normalt af en blanding af flere ler typer, som desuden tilsættes kvartssand, chamotte, farvestoffer mv.

Flisernes egenskaber bestemmes ved:

  • Ler blandingens sammensætning
  • Den skal kunne brændes ved høje temperaturer.
  • Have stor styrke.
  • Uglaserede klinker og fliser skal have en karakteristisk farve.

Højere brændingstemperatur vil oftest resultere i de tætteste og dermed mindst vandsugende køkkenfliser. Særligt hårdbrændte (stentøjs) klinker og fliser betegnes gress porcelanatto eller granitfliser. De udmærker sig ved at have en lav vandabsorption og er derfor velegnede på steder hvor der forventes stor vandpåvirkning.

De hårdeste brændte gulvklinker og fliser er karakteriseret ved at have en hård skærv og ved at være klangfulde når man slår dem sammen. De har en større rumvægt og styrke og mindre porevolume end de øvrige klinker og fliser

Ler som f.eks. anvendes til fremstilling af mursten, er en ung lertype på ca. 10-12.000 år.

Glasuren består af en blanding af kridt, kvarts, zinkoxid og ler og farvede glasur, desuden små mængder metaloxider, som under brændingen forener sig med glasuren.

Råmaterialet til fremstilling af badeværelsesfliser er altså helt ufarlige bæredygtige naturmaterialer.

store formater med lækker cement look

Hvad er klinker og fliser

Definition af klinker:
En glat, uporøs, trykstærk mursten med en stor hårdhed, altså en kalkfattigt jernholdigt ler, der er æltet, presset og formet for at blive brændt til sintring, ved en høj temperatur på ca. 1300 grader. Gulvklinker fås typisk med eller uden glasur, de uglaserede tåler og kan modstå meget kraftig slidtage, hvilket gør dem velegnede til for eksempel bilhuse og værksteder.

 

Definition af fliser:
En flade af sten, beton eller brændt ler. Fliser brugers som byggemateriale indvendig i vores huse og er glaserede og vil altid have en slidstyrke fra 1 til 5.

 

Fliser er den overordnede betegnelse for både produkterne af begge typer.

 

Anvendelse:
De er velegnede til køkkener, badeværelser med mere, altså hele huset eller lejligheden. Gulvlinker er velegnet de samme steder, men kan også anvendes til udvendige arealer og udvendige trapper.

Fordele klinker

Fordele:
Typerne fås i mange størrelser, mønstre og farver, og så er de slidstærke. For fliser angiver producenterne en slidstyrke fra 1-5 på fliser, hvor 5 er en meget høj slidstyrke for en flise, 3 til 4 er tilstrækkelig i private hjem, og fliser med en slidstyrke på 1 eller 2 er beregnet som vægfliser. Gulvklinker bliver målt på Mohs værdien som går fra 1 til 10.
Gulvklinker og fliser er nemme at vedligeholde. De glaserede, der har en helt vandfast overflade, er velegnede til områder, hvor vandpåvirkningen er massiv. Fliser og gulvklinker kan bruges til gulve med gulvvarme.

 

Ulemper:
Polerede eller blanke gulvklinker og fliser kan være glatte, og især våde overflader bliver meget glatte, så afhængigt af anvendelse bør der vælges en skridsikker overflade til brug i badeværelset. Uglaserede gulvklinker kan være mere modtagelige for snavs, stænk og pletter, hvis du ikke har valgt en producent som har brændt en usynlig væske ind i overfladen, det kan anbefales at påfører klinkeimprægnering for at lette rengøringen. De billige gulvklinker kan være lidt porøse i overfladen, hvilket kan afhjælpes, hvis de mættes med klinkeimprægnering. Begge produkttyper kan være hårde at gå og stå på.

Tørpressede klinker og fliser

Tørpressede klinker og fliser fremstilles ved at en forholdsvis tør blanding ( 5 til 7 % fugtindhold) presses i forme under højt tryk. Der skelnes mellem forskellige typer afhængigt af materiale sammensætningen og brændingstemperaturen.

SENESTE NYHEDER

Røde metro fliser til dit køkken

Stort udvalg af metro fliser til dit køkken

 

Skal køkkenet renoveres eller er det tid til et nyt køkken er der fantastisk mange muligheder når køkkenfliserne skal vælges.

De flotte metrofliser til indretning af køkkenet giver et utrolig flot og andeleredes udseende og charmerende udtryk. Med disse vil du opnå et unikt design i dit køkken.

Book et møde

FLISESTUDIET A/S, Anelystparken 35 B, 8381 Tilst
ÅBNINGSTIDER: Man 10.00 - 17.30 | Tirs 10.00 - 17.30 | Tors 10.00 - 17.30 | Fre 10.00 - 17.30 | Lør 10.00 - 14.00 | Søndag (se åbent hus)