Granit

Granit fliser til badeværelse.

Granitbordplade

granitflise

Granit 5

Granit

Granit er en betegnelse for en hård magmatisk bjergart der er 1.200 til 3.000 mill. år gammel. Granit er dannet ved en langsom afkøling af smeltet magma. Stenmassen er størknet direkte i jordskorpen under store temperaturer og højt tryk, 20-30 km nede. Dette medvirker, at granit er kendetegnet ved at være en særdeles grovkornet natursten. Granit består af en uregelmæssig og stærk sammenvoksning af kvarts, feldspat og glimmermineraler. Det er et smukt og slidstærkt materiale, som er robust over for ydre påvirkninger. Naturstenen findes i et væld af farver og mønstre, fra den mørkere nordiske granit til den lysere østasiatiske, hvor styrke og holdbarhed ikke er på niveau med den nordiske. Da granit er et naturprodukt er stenen ikke 100% uniform i farve og mønster, hvilket er med til at give hver granitplade/flise sit eget unikke særpræg.

Inspirationsgalleri granit

Previous Image
Next Image

Granitfliser – et økologisk og værdifuldt byggemateriale

Granitfliser sætter fokus på tidens trend om en sund bolig. Naturstenen giver huset eller lejligheden en umiskendelig, organisk karakter, hvor det naturlige element bidrager med en speciel atmosfære. Hver enkelt granit flise er unik. Derfor bliver naturstensbelægninger betragtet som eksklusive, hvilket også gør dem så værdifulde. Dette forholdsvis ressourcekrævende materiale er dog ikke en luksus, hvis man ud over de æstetiske fordele også ser på kvalitet og stabilitet. Ud af alle flise- og naturstensbelægninger udgør keramiske fliser ca. 80 % og naturstensbelægninger efterhånden ca. 20 % . Med moderne logistik er det muligt at hente natursten fra hele verden.

Ved lægning af gulvfliser af natursten er det nødvendigt at kende egenskaberne hos den naturstenstype, der skal lægges. Bruges der natursten i byggeriet er det vigtigt at undersøge stenens styrke inden lægning da ikke alle typer er velegnet til f.eks. køkken. Derudover skal de produkter, der anvendes til lægning og fugning være tilpasset de særlige krav natursten har med hensyn til kvalitet og specifikke egenskaber. Er man obs på de specifikke krav som natursten har kan saltudtræk og misfarvninger i vid udstrækning minimeres. Helt undgås kan de dog aldrig på grund af den beskaffenhed og struktur som findes i natursten. Oplysninger om test og egenskaber for stenene findes i de gældende standarder. Egenskaber som f.eks. vandoptagelse, frostresistens, trykstyrke, slagstyrke og slidstyrke beskrives nøje i DS/EN 52 100 og efterfølgende indtil DS/EN 52 112.

Poleret blue pearl 30x60 på gulv

Granitbordplader giver organisk harmoni i boligen

Naturen er et værdsat element af boligindretningen. De mange gode, naturlige materialer vil altid være en del af skiftende tiders tendenser. At bruge naturen i boligen er at omgive sig med organisk harmoni og skønhed hver dag resten af livet.

Der produceres mange typer af granitbordplader til ny badeværelsesindretning. Udvalget har aldrig været bedre og større end i dag. Få overblik over de bedste produkter, og hent inspiration hos en velassorteret forhandler. Selv de vildeste drømme om en smuk indretning vil kunne indfries i dag.

En granitbordplade ved spabadet er ikke bare praktisk, den giver også indretningen det lækre og gennemførte præg, som vi kender og elsker fra luksuriøse spasteder ude i verden, hvor man tager sig god tid og måske nyder et glas imens man sidder i boblerne.

De fleste forbinder Italien med godt design og masser af unik sydlandsk charme. Italienske bordplader til køkkenrenovering er derfor meget populære her i det kolde nord på grund af deres unikke udseende, der tilfører alle slags hjem et lækkert, lunt touch fra Middelhavet.

Få hjælp og inspiration hos Flisestudiet når du skal have et køkkendesign, der skiller sig ud. Det er et felt i konstant udvikling, så gå ikke glip af de uvurderlige input, som fagfolk kan give. Fagfolk er helt opdateret på de nyeste trends og har den erfaring der skal til, for at skabe en spændende indretning.

Der er jo ikke noget, der er decideret forbudt når du skal til at indrette køkkenet, men hvis det skal være lidt trendy, så må du gå til yderpunkterne. Altså ikke noget med at vælge en standard 20 mm bordplade (selv om det faktisk er den mest solgte bordpladetykkelse). Hvis det skal se ud af lidt mere, skal du gå helt op i en granitbordplade på 30 mm eller endnu bedre 40 mm.

Natursten er et meget brugt materiale som bordplader til køkken. Granit er let at renholde, da det kan tåle næsten alle former for rengøringsmidler, samt kun kræver minimal behandling for at holde sig pænt. Det er dog vigtigt at mætte overfladen mod indtrængning af fedt inden bordpladen tages i brug. Sæbespånevand/krystalsæbe kan påføres granitbordpladen for at opnå mætningen af overfladen. Husk at skylle bordpladen med lunkent vand, så sæberesterne ikke sætter sig.

Hos Flisestudiet er det ligeledes muligt at bestille overfladen jetbrændt, poleret eller mat. Læg vejen forbi Flisestudiets store udstilling med granitbordplader og granitfliser næste gang du søger inspiration. Vi kan også være behjælpelig med valg af fliseklæber, så du undgår misfarvninger.

De mest anvendte typer af granit: Azul Platino, Azul Ponte, Balmoral, Baltic Brown, Bianco Cristal, Bianco Sardo, Black Galaxy, Blue Eyes, Blue September, Camelia Pink, Emerald Pearl, Giallo Veneziano, Golden Mahogany, Green Fantasy, Green Multicolor,

Sort granitbordplade i køkken

Granitanvendelse

“Fantasi er kunsten at se ting som ikke er endnu.” – Piet Hein.
Granit er et fantastisk stærkt produkt, som er næsten umuligt at ridse. Brugt rigtigt er natursten praktisk talt uforgængeligt. Samtidigt er granit et naturprodukt uden nogle former for tilsætningsstoffer.

Granitfliser kan anvendes til næsten alt, og er særdeles velegnet til køkken og bad idet de ikke kræver særlig meget vedligeholdelse. Desuden tåler granitfliser næsten alle former for rengøringsmidler.

Granit kan bruges udendørs, fordi stenen ikke bliver påvirket nævneværdigt af klima eller af sur regn. Man kan anvende den udendørs til terrasser, trapper og facader.

Vi har et af Danmarks bredeste udvalg af udsøgte granittyper. Farverne spænder fra lyse over grønlige, gule og røde nuancer til helt sorte. Og med flere forskellige overflader at vælge imellem er rækken af muligheder nærmest uendelig. Brug dem hver for sig eller i kombination, og opnå et flot og eksklusiv resultat. Besøg vores showroom for mere inspiration.

granitfliser brugt som vægfliser

Granitoverflader

Poleret
En poleret overflade er blank. Når granit bliver poleret vil den fremstå glat og spejlende, og blive meget smudsafvisende og utrolig rengøringsvenlig. Til alle bordplader vil vi anbefale en overfladebehandling.

Matslebet
Når granitten bliver finslebet vil overfladen fremstå glat, mat og lækker. Overfladen fremstår mere naturlig og silkemat, men også mere åben og kræver derfor lidt mere vedligeholdelse/rengøring. Disse rengøringsvenlige overflader skal naturligvis også behandles med en naturstensimprægnering inden brug.

Flammebrændt
Også kaldet “brændt”, “jetbrændt” eller “termisk spaltet”. Brænding af savet overflade med ilt og gas giver en jævn, men meget skridsikker overflade. Særdeles velegnet til trappebelægning, facade beklædning og afdækninger udendørs. Kan med fordel bruges, hvor man ønsker en stærk og skridsikker overflade.

Antik: (flammebrændt og stålbørstet)
Samme struktur som flammebrændt, men ikke så rug. Mindre skridsikker, men mere behagelig for bare fødder. Kan med fordel bruges hvor man ønsker en rustik, men mere rengøringsvenlig overflade f.eks. på terrassen eller omkring en pool. Denne overflade er også yderst velegnet til bord- og vaskeplader, da man opnår et rustik look, som er let at holde rent.

Stokhugget
Overfladen fremtræder jævn og skridsikker. Stenens struktur bevares, og granitten vil umiddelbart efter behugning have et lidt fersk udseende. Udføres i flere grader.

Riffelhugget
Overfladen syner “stribet”, hvilket skyldes den specielle teknik der benyttes. Jævn og skridsikker overflade, hvor behugningen synes mere end stenens struktur. Udføres i flere grader.

Råkop
Den mest rå overflade. Ubearbejdet m. tilrettede kanter.

Granittyper.

/ Granit /

Bianco Sardo

Granit Bianco Sardo
/ Granit /

Silver Star

Granit Silver Star
/ Granit /

London White

Granit London White
/ Granit /

Samia White

Granit Samia White
/ Granit /

Rosa beta

Granit Rosa beta
/ Granit /

Azul Platino

Granit Azul Platino
/ Granit /

Rosa Limbara

granit Rosa Limbara
/ Granit /

Imperial White

granit Imperial White
/ Granit /

Balmoral

granit Balmoral
/ Granit /

Grå Bohus

Granit Grå Bohus
/ Granit /

Red Multicolour

Granit Red Multicolour
/ Granit /

Camelia Pink

granit Camelia Pink
/ Granit /

Juparana Pink

granit Juparana Pink
/ Granit /

Juparana Columbo

granit Juparana Columbo
/ Granit /

Shiva Kashy

granit Shiva Kashy
/ Granit /

Kashmir White

granit Kashmir White
/ Granit /

Giallo Veneziano

granit Giallo Veneziano
/ Granit /

Golden Mahogany

granit Golden Mahogany
/ Granit /

Mahogany

granit Mahogany
/ Granit /

Baltic Brown

granit Baltic Brown
/ Granit /

Indian Brown

granit Indian Brown
/ Granit /

Paradiso Classico

granit Paradiso Classico
/ Granit /

Paradiso Bash

granit Paradiso Bash
/ Granit /

Kinawa

granit Kinawa
/ Granit /

Verde Maritaka

granit Verde Maritaka
/ Granit /

Green Fantasy

gren Green Fantasy
/ Granit /

Green Multicolour

Granit Green Multicolour
/ Granit /

Bianco Cristal

granit Bianco Cristal
/ Granitbordplader /

Emerald Pearl

granit Emerald Pearl
/ Granitbordplader /

Nero Afrika Impala

granit Nero Afrika Impala
/ Granitbordplader /

Nero Assoluto

granit Nero Assoluto
/ Granitbordplader /

Black Galaxy

granit Black Galaxy
/ Granitfliser /

Serizzo

granit Serizzo
/ Granitfliser /

Azul Ponte

granit Azul Ponte
/ Granitfliser /

Wiscount White

granit Wiscount White
/ Granitfliser /

Blue September

granit Blue September
/ Granitfliser /

Labrador Blue Pearl

granit Labrador Blue Pearl
/ Granitfliser /

Blue Eyes

granit Blue Eyes
/ Granitfliser /

Safir Brown

Granit Safir Brown
/ Granitfliser /

Saffron

granit Saffron

SENESTE NYHEDER

Åbent hus Søndag 3 Februar fra 10 – 14

Åbent hus Søndag 3 Februar fra 10 – 14

  Ønsker du at opleve det sidste nye Italienske design? Vi holder Åbent hus Lørdag & Søndag d. 2 & 3 Februar fra 10.00 – 14.00. Vi har bygget mange nye udstillinger med de seneste design, til køkken eller bad, som vi ønsker at vise jer. Vi byder på...
 

Book et mødeBestil katalogRing mig op
Flisestudiet - en verden af fliser klinker og mosaikfliser

Flisestudiet - en verden af fliser klinker og mosaik