Marmor

Marmorfliser

Marmor 2

Marmor 3

Marmor 4

Marmor 5

Marmor

Marmor er en metamorf bjergart, der hovedsageligt består af kalcit og/eller dolomit. Det betyder, at marmor er skabt ved en transformation, hvor en stenart er blevet delvist eller helt ændret til den natursten vi kender som marmor. Denne transformation (metamorfose) foregår ved middelhøje til høje tryk og temperaturforhold. Marmor findes i et væld af farver, med og uden struktur, finkornet og grovkornet, afhængig af hvad den specifikke marmortype er sammensat af. Der findes fragmenter af dyreskaller (snegle og blæksprutter) i flere af marmortyperne, fordi meget marmor faktisk er dannet af havbund. Indeholder marmor fossiler befinder den sig i overgangszonen mellem kalksten og marmor.

Inspirationsgalleri marmor

Previous Image
Next Image

Marmorfliser: et af naturens vidundere

Marmorfliser og marmor kan skabe en uimodståelig middelhavsstemning på dit badeværelse eller i din bolig, hvor de lækre marmorfliser vil fremkalde associationer til sydens sol og svajende palmetræer. Marmor er Middelhavets perle, der giver dig slidstærk luksus til bad og køkken samt til udendørs, hvor de fungerer perfekt som belægning på gangarealer og terrassen.

Det eksklusive italienske design har vundet større indpas over de senere år, og det er bestemt velfortjent. Både fliser og klinker i marmor giver et unikt indtryk af luksus og velvære, som med et stilrent finish egner sig til enhver form for bolig og alle typer af indretning. Marmorfliser findes i et utal af forskellige størrelser, farver og overflader, hvilket giver unikke kombinationer, og mulighed for at skabe et flot mønster i naturstensgulvet.

Viften af muligheder med marmorfliser er enorm og alle vil kunne finde de smukkeste fliser til netop deres bolig i dette materiale. Marmor kan ikke kun anvendes udendørs, men også bruges på arealer indenfor med gulvvarme, og områder man ønsker skal have et gennemført smukt og naturligt udtryk. Vi kan naturligvis rådgive jer om valget af vaske & plejemidler, som gør marmorstenen nem at vedligeholde, hvad end det er til fliserne eller bordpladen. Vi vil dog anbefale, at overfladen forsegles med en diffusions åben imprægnering til natursten inden I tager marmorproduktet i brug.

Mosaikfliser har altid været populære fordi de er bedårende at kigge på. De oprindelige mosaikfliser, som har sin oprindelse i Sydeuropa har igennem mange år tryllebundet os med deres mange forskellige farver og mønstre. Med de nyere mosaikfliser vil du kunne få et mere klassisk og stilrent design i dit køkken og bad.

Marmorfliser kan være med til at give et særskilt og unikt udtryk til ethvert hjem og rum. Det store udvalg af de forskellige naturstensfliser gør det muligt at finde det unikke design og udtryk, som passer til din bolig. Det har aldrig været så nemt at skabe et individuelt og markant badeværelse med marmorfliser som det er i dag.

Marmor er dannet af sedimentære bjergartsfragmenter, som har været udsat for tryk og temperatur påvirkninger. Marmor findes i et hav af nuancer og strukturer. Nogle typer er næsten ensfarvede, mens andre har et hypnotiserende farvespil. Marmor tåler ikke syre og derfor heller ikke almindelig kalkfjerner.  Ved opsætning eller lægning anbefaler vi, at man gør brug af en fliseklæb til marmor. Marmor betragtes af mange som et eksklusivt materiale.

Travertinfliser 30x60 på gulv

Marmorbordplader i Italiensk design:

Flere og flere moderne designere forsøger at inkludere naturen i deres indretning og produkter. Mulighederne for hvad der kan lade sig gøre er enorme, og der findes ingen bedre måde at inkludere naturen på end ved brug af natursten. Med det brede udvalg af marmor i mange forskellige størrelser, farver, stuktur, overflader og designs kan enhver få en del af naturen ind i deres hjem.

Hvis der er noget italienerne er kendte for så er det italiensk design. Uanset om der er tale om møbler, marmorbordplader eller tøj, så har italienerne en uovertruffen smag og et godt øje for detaljer. Er du på udkig efter bordplader skylder du dig selv at se nærmere på det italienske designunivers. Italienske marmorbordplader fås i 20, 30 og 40 mm tykkelse til både køkken og bad.

Flisestudiet kan ligeledes hjælpe med valg af den rigtige olie- og vandafvisende imprægnering til marmor- og naturstensplader. Produktet kan anvendes til imprægneringsopgaver, hvor der ønskes et olie- og vandtæt, men åndbart underlag. Produktet efterlader underlaget 96 % diffusionsåbent. Du kan med fordel også anvende produktet som imprægnering til fliser og fuger. Produktet er olie- og vandafvisende og har unikke fordele til baderum. Hudfedt og sæberester afvises let og produktet bevirker desuden, at kalk og okker har sværere ved at befæste sig på underlaget.

Marmorbordplade i køkken

Marmor anvendelse:

Marmor kan anvendes til næsten alt, og er særdeles velegnet til køkken og bad. Man skal dog være opmærksom på, at marmor kræver mere vedligeholdelse end granit og keramiske fliser, og at materialet med tiden vil få noget patina.

Man skal først og fremmest huske, at marmor er en kalksten og derfor ikke tåler syre. Syre ætser kalk, så overfladen vil blive ødelagt, hvis der anvendes syre i rengøringen. Dette betyder, at kalkrender og lignende misfarvninger ikke kan fjernes når de først er kommet.

Hvis man blot sørger for at behandle sin marmorplade korrekt fra starten af, vil man let kunne holde sin marmorplade, så man har glæde af den i mange år.

Tromlet marmorfliser anvendt på gulvet

Marmor overflader:

Poleret:

Blank og spejlende. En fornem overflade, meget rengøringsvenlig og smudsafvisende. Velegnet til alle former for bordplader, fliser, afdækninger og vægbeklædninger.

Matslebet:

Helt jævn og lækker overflade. Men ikke blank og spejlende. Meget rengøringsvenlig. Velegnet til alle former for bordplader, fliser, afdækninger og vægbeklædninger.

Marmor typer.

/ Granit /

Bianco Sardo

Granit Bianco Sardo
/ Granit /

Silver Star

Granit Silver Star
/ Granit /

London White

London White
/ Granit /

Samia White

Granit Samia White

SENESTE NYHEDER

Åbent hus Søndag 3 Februar fra 10 – 14

Åbent hus Søndag 3 Februar fra 10 – 14

  Ønsker du at opleve det sidste nye Italienske design? Vi holder Åbent hus Lørdag & Søndag d. 2 & 3 Februar fra 10.00 – 14.00. Vi har bygget mange nye udstillinger med de seneste design, til køkken eller bad, som vi ønsker at vise jer. Vi byder på...
 

Book et mødeBestil katalogRing mig op
Flisestudiet - en verden af fliser klinker og mosaikfliser

Flisestudiet - en verden af fliser klinker og mosaik