Marmor – et materiale med mange muligheder

Opdag de mange muligheder med marmorfliser til dit hjem – skab et smukt og naturligt udtryk med luksuriøse marmordesigns..

Marmor magi: Tips til anvendelse

Marmor er synonymt med elegance og raffinement og har været anvendt i århundreder til at forvandle almindelige rum til kunstværker. Dog kræver den skrøbelige skønhed af marmor også omhyggelig pleje og vedligeholdelse. Her er uvurderlige råd til at bruge marmor, så det forbliver smukt og i topform.

    • Anvendelse: Vælg den rette anvendelse Marmor er alsidigt og egner sig godt til gulve, vægge, bordplader og dekorative elementer. Overvej omhyggeligt, hvor du vil bruge marmor, da nogle områder kan være mere udsatte for slitage end andre.
    • Forsegler: Brug beskyttelse Forhindrer pletter og ridser ved at bruge marmor forsegler. Disse forsegler danner en beskyttende barriere, der hjælper med at bevare mormorens skønhed og forhindre indtrængen af væsker og snavs.
    • Rengøring regelmæssigt: Daglig rengøring Støv og rengør din marmorregelmæssigt med en blød klud eller svamp og en mild, ph-neutralt rengøringsmiddel. Undgå syreholdige produkter, da de kan ætse mormoren.
    • Følsomt over for varme og syrer: Vær forsigtig med varme og syre Marmor er følsomt over for varme og syrer. Brug coastere under varme gryder og undgå spild af sure stoffer som citronsaft og eddike på marmoroverflader.

Marmor er en tidløs skat, der kan tilføre luksus til ethvert rum. Ved at følge disse seks råd kan du nyde skønheden af marmor i mange år fremover og holde det i en strålende tilstand, der vil imponere gæster og skabe en atmosfære af udsøgt elegance i dit hjem.

Marmor er synonymt med elegance og raffinement og har været anvendt i århundreder til at forvandle almindelige rum til kunstværker

Marmor-kataloger

Nedenfor finder du vores bibliotek med kataloger, der kan ses som pdf, eller bladres i som et klassisk katalog.

katalog-natursten

Naturstens katalog

Naturstensfliser, bredt udvalg af alt fra kalksten og skifer til håndlavet terrakotta. Bemærk, at det er stort katalog og kan tage lidt tid at åbne.

Marmor billedgalleri

Her findes et udvalg af vores billedgalleri indenfor marmor, klik på billederne nedenfor for at se dem i fuld størrelse.

Marmor

Marmor er en metamorf bjergart, der hovedsageligt består af kalcit og/eller dolomit. Det betyder, at stenen er skabt ved en transformation, hvor en sten art er blevet delvist eller helt ændret til den natur sten vi kender som marmor. Denne transformation (metamorfose) foregår ved middelhøje til høje tryk, temperaturforhold og millioner af år. Marmor findes i et væld af farver, med og uden struktur, finkornet og grovkornet, afhængig af hvad den specifikke marmortype er sammensat af. Der findes fragmenter af dyreskaller (snegle og blæksprutter) i flere af marmortyperne, fordi meget marmor faktisk er dannet af havbund. Indeholder marmor fossiler befinder den sig i overgangszonen mellem kalksten og marmor.

Marmorfliser: et af naturens vidundere

Marmorfliser og marmor kan skabe en uimodståelig middelhavsstemning på dit badeværelse eller i din bolig, hvor de lækre vægfliser vil fremkalde associationer til sydens sol og svajende palmetræer. Marmor er Middelhavets perle, der giver dig slidstærk luksus til bad og køkken samt til udendørs, hvor de fungerer perfekt som belægning på gangarealer og terrassen.

Det eksklusive italienske design har vundet større indpas over de senere år, og det er bestemt velfortjent. Både fliser og klinker i marmor giver et unikt indtryk af luksus og velvære, som med en stilren finish egner sig til enhver form for bolig og alle typer af indretning. Marmorfliser findes i et utal af forskellige størrelser, farver og overflader, hvilket giver unikke kombinationer, og mulighed for at skabe et flot mønster i naturstensgulvet.

Viften af muligheder med marmorfliser er enorm og alle vil kunne finde de smukkeste fliser til netop deres bolig i dette materiale. Marmor kan ikke kun anvendes udendørs, men også bruges på arealer indenfor med gulvvarme, og områder man ønsker, skal have et gennemført smukt og naturligt udtryk. Vi kan naturligvis rådgive jer om valget af vaske & plejemidler, som gør marmorstenen nem at vedligeholde, hvad end det er til fliserne eller bordpladen. Vi vil dog anbefale, at overfladen forsegles med en diffusions åben imprægnering til natur sten inden I tager marmorproduktet i brug.

Marmorbordplader

Flere og flere moderne designere forsøger at inkludere naturen i deres indretning og produkter. Mulighederne for hvad der kan lade sig gøre er enorme, og der findes ingen bedre måde at inkludere naturen på end ved brug af natur sten. Med det brede udvalg af marmor i mange forskellige størrelser, farver, struktur, overflader og designs kan enhver få en del af naturen ind i deres hjem.

Hvis der er noget italienerne, er kendte for så er det italiensk design. Uanset om der er tale om møbler, marmorbordplader eller tøj, så har italienerne en uovertruffen smag og et godt øje for detaljer.

Er du på udkig efter bordplader skylder du dig selv at se nærmere på det italienske designunivers. Italienske marmorbordplader fås i 20, 30 og 40 mm tykkelse til både køkken og bad.

Flisestudiet kan ligeledes hjælpe med valg af den rigtige olie- og vandafvisende imprægnering til marmor- og naturstensplader. Produktet kan anvendes til imprægneringsopgaver, hvor der ønskes et olie- og vandtæt, men åndbart underlag. Produktet efterlader underlaget 96 % diffusions åbent.

Du kan med fordel også anvende produktet som imprægnering til fliser og fuger. Produktet er olie- og vandafvisende og har unikke fordele til baderum. Hudfedt og sæberester afvises let og produktet bevirker desuden, at kalk og okker har sværere ved at befæste sig på underlaget.

Marmor er en tidløs skat, der kan tilføre luksus til ethvert rum

Marmor findes i et væld af farver, med og uden struktur, finkornet og grovkornet, afhængig af hvad den specifikke marmortype er sammensat af.

Marmor anvendelse:

Marmor er et populært materiale, der bruges til mange forskellige formål. Det er et stærkt og holdbart materiale, der er velegnet til bordplader, gulve, vægge og andre overflader. Det kan også bruges til skulpturer, statuer og andre kunstværker. Det er et meget alsidigt materiale, der kan bruges til mange forskellige formål.

Det er også et smukt materiale, der kan tilføje en vis elegance til ethvert rum, og er særdeles velegnet til køkken og bad. Man skal dog være opmærksom på, at marmor kræver mere vedligeholdelse end granit og keramiske fliser, og at materialet med tiden vil få noget patina.

Man skal først og fremmest huske, at det er en kalksten og derfor ikke tåler syre. Syre ætser kalk, så overfladen vil blive ødelagt, hvis der anvendes syre i rengøringen. Dette betyder, at kalkrender og lignende misfarvninger ikke kan fjernes når de først er kommet.

Der findes specielle imprægneringsprodukter, der kan bruges til at beskytte stenen mod skidt og snavs. Det er også en god idé at bruge en fugemasse, der er specielt udviklet til marmor, når man skal lægge det.

Hvis man blot sørger for at behandle sin marmorplade korrekt fra starten af, vil man let kunne holde sin marmorplade, så man har glæde af den i mange år.

Marmor overflader:

Overfladerne på natursten kan variere meget. Det er muligt at få marmor i mange forskellige farver og mønstre, så det er nemt at finde et materiale, der passer til ens behov. Natursten kan være blank eller mat, og det kan også have forskellige nuancer. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige overflade, når man skal bruge marmor.

Poleret:

Blank og spejlende. En fornem overflade, meget rengøringsvenlig og smudsafvisende. Velegnet til alle former for bordplader, fliser, afdækninger og vægbeklædninger.

Matslebet:

Helt jævn og lækker overflade. Men ikke blank og spejlende. Meget rengøringsvenlig. Velegnet til alle former for bordplader, fliser, afdækninger og vægbeklædninger.

Du er velkommen forbi vores store udstilling og få mere viden om materialer af marmor, inden du beslutter dig før at købe.

0
Kurven er tom