Badet – det ultimative wellness rum.

Badet – det ultimative wellness rum.

Badet anno 2021 er kendetegnet ved at det er et multifunktionelt rum, som både skal være praktisk og afslappende. Badet er stedet, hvor vi tager hul på en ny dag og gør os klar til at gå til ro om aftenen. Det er derfor den perfekte, afslappende ramme til at udveksle dagens kommende eller passerede begivenheder.

Der skal samtidig være plads til, at hele familien kan vaske sig og børste tænder i fællesskab. Tosomhed er blevet så populært, at flere og flere vælger at udstyre badeværelset med to håndvaske. Apropos håndvaske er det også et område, hvor der er sket en stor udvikling. Vaskene må gerne skille sig ud fra den klassiske, hvide porcelænsvask. Materialer som terrazzo, beton, glas og granit er ikke usædvanlige som en del af badeværelsesmøblet.

En anden ting, der i den senere tid er lavet om på, er vaskens placering. I modsætning til tidligere, hvor håndvaske var nedsunket og skjult, skal de nu op på granitbordet, firkantede som runde og ovale, så de rigtig kommer til deres ret og nærmest får en skulpturel funktion. Et nyt tiltag i denne retning er, at de uklædelige overløbshuller generelt har fået en overhaling. De er i mange nye designs fjernet, så der ikke er noget, som bryder den enkle og minimalistiske stil

Indretning af bad og køkken er noget vi stiller høje krav til.

Design og udseende skal være moderne, personligt og stilrent, men samtidig har vi også fået langt højere forventninger til funktionalitet. Det er ikke nok, det ser godt ud. Det skal være rummeligt, anvendeligt og have en overflade af italienske fliser og klinker , der nærmest fortæller snavsen at den skal blive væk. Skabe og skuffer skal helst kunne åbne og lukke stort set af sig selv. Tendenserne siger, at vi er villige til at betale for at få ført badeværelset og køkkenet up-to-date.

Materialevalg udvikles i takt med nytænkningen på området, og vi nikker både genkendende til gamle materialer som terazzo, der har fået stort comeback i mange nye variationer, og byder velkommen til helt nye og spændende emner som f.eks. marmor, natursten og skifer.

Nye trends og tendenser finder stille og roligt vej til badeværelset, der før i tiden kun tjente praktiske formål. Det er slut med det tomme, triste og intetsigende badeværelse. Nu er der fokus på velvære og et design der har rene og enkle linier.

Se vores store udstilling af fliser til badeværelset i Århus

Vandtætning i badeværelser

Der bruges i dag store beløb på indretningen af badeværelser og andre vådrum i unikke design med individuelle løsninger. Ofte arbejder arkitekter og fliselæggere tæt sammen om en løsning, der fremhæver samspillet mellem form og det visuelle synsindtryk ved farver, klinker eller natursten.

Hvad enten det er et lille vådrum eller et luksuriøst udstyret badeværelse så er værdien af konstruktionen under klinkerne dog væsentligt større end værdien på fliserne. Det har derfor afgørende betydning, at arkitekter og udførende har anvendt de korrekte vådrumssystemer til vandtætning, og at badeværelset er udført i henhold til gældende lovgivning.

Ved ændring af ældre badeværelser og ved nybyg er det nødvendigt at sikre gulv- og vægkonstruktioner med en vandtæt membran; en vådrumsløsning. Denne tætning skal sikre konstruktionen mod fugtskader og mod vandindsivning til andre konstruktionsdele.

Med vådrumssystemer opnås en sikker vandtætning. Vådrumssystemer opfylder alle krav til et komplet system. Systemet lever op til kravene i Bygningsreglementet, er MK-godkendt og testet hos Statens Byggeforskningsinstitut, SBi.

Lægning af granitfliser

En vigtig egenskab at være opmærksom på ved gulvklinker af natursten er deres porøsitet. Porøsiteten påvirker vandoptagelsen og dermed vedhæftningen. Magmatiske og metamorfe stentyper skal altid lægges med en kunststofmodificeret fliselim. Hvis granitfliserne lægges i et jordfugtigt mørtellag kræves der en ekstra hæftebro.

En undtagelse er de klassiske marmortyper, som er uproblematiske med hensyn til vedhæftning og derfor ikke kræver kunststofmodificerede fliseklæber systemer. Sedimentsten kan med hensyn til vedhæftning sammenlignes med marmor. Ved Lægning eller opsætning af fliser på opvarmede cementgulvkonstruktioner skal der dog anvendes en kunststofmodificeret flisemørtel for at undgå deformationer. Ved lægning i et jordfugtigt mørtellag kræves der ikke en ekstra hæftebro. Hurtigt afbindende klæbesystemer forhindrer udblomstringer, og tendensen til misfarvning reduceres.

Fugen, der nærmest renser sig selv

Flisernes positive egenskaber, som f.eks. slidbestandighed og modstandsdygtighed over for syrer og pletter, gør dem til et alsidigt materiale, der kan genspejle en hvilken som helst personlig stil. Fugerne udgør imidlertid et karakteristisk element i alle flisebelagte overflader. Materialet, fugens fyldningsgrad og fugens klarhed spiller en afgørende rolle for den optiske virkning af et flisebelagt rum.

Mira supercolour giver flotte overflader, der holder sig rene og bevarer en homogen farve i lang tid. Med fugens keramikagtige ydre, og farven der vælges efter den aktuelle flise, sikres at den flisebelagte flade fremstår som en ensartet helhed.

Plejetips : Sådan fjerner du kalken på keramiske klinker

Selv et spritnyt badeværelse kan på kort tid komme til at se kedeligt ud, hvis du ikke tager kampen op mod kalken. Men du behøver ikke at ty til stærke rengøringsmidler. Kalk på håndvask, toilet og brusekabine kan fjernes med klinkerens.

Klinkerens er effektivt til at fjerne kalken på vægfliser i badeværelset. Klinkerens er et grundigt men samtidig et skånsomt rengøringsmiddel, der nemt fjerner genstridigt smuds, kalkpletter samt svagt cementslør og rust. Klinkerens indeholder ingen saltsyre, dog skal du være opmærksom på at ikke alle materialer tåler de sure midler.

Selv sejlivede kalkrender kan klares med klinkerens. Hvis du lægger nogle lag toiletpapir på kalken, hælder klinkerens på og lader den virke et stykke tid f.eks. natten over, er det let at få kalken af dagen efter.

Rengøringsmiddelindustrien tilbyder en række naturstensplejemidler til fjernelse af forurening, men de kan alle først anvendes, når man kender forureningens art og der er gennemført en test på et ikke synligt sted. Misfarvninger kan så delvist fjernes med et egnet middel, eller i det mindste reduceres.

Book et møde

FLISESTUDIET A/S, Anelystparken 35 B, 8381 Tilst
ÅBNINGSTIDER: Man 10.00 - 17.30 | Tirs 10.00 - 17.30 | Tors 10.00 - 17.30 | Fre 10.00 - 17.30 | Lør 10.00 - 14.00 | Søndag (se åbent hus)