Fliser og klinker, design fra Italien har en evne til at tryllebinde os.

Køkken fliser med motiver.

Unikke Engelske væg- fliser og klinker

Unikke Italienskefliser

Keramiske havefliser tåler højtryksrenser uden at miste farven

Her finder du et kopi af den gamle Hasle klinke

Koksgrå gulv klinker til hele boligen

Slidstærke gulvfliser til hele boligen inde som ude

Slidstærke granitfliser, naturen eget mesterværk

Glas mosaik til badet

Søger du glasfliser til køkken eller bad

Danmark mest inspirerende showroom med klinker til hele huset

Italienske vægfliser og gulvklinker

Søger du inspiration med badeværelsesfliser

Fliserens der virker

Design dit bad og sæt et personligt præg med vægfliser

Lækre Italienske badeværelsefliser

Lækre vægfliser til køkkenet

Udendørs terassefliser der ikke kan gro mos og alger på

Lækre travertinfliser til hele boligen

Farve ægte udendørs terrassefliser

Håndlavede terrakottafliser af høj kvalitet

Håndlavede tegl klinker

Skiferfliser til hele boligen

Mosaikfliser til køkken og bad er tidløs elegance

Lækre retro metrofliser til køkken eller bad

Indhold på denne side / fliser /: ● InspirationsgalleriItaliensk flise designProdukttyper

Fliser og klinker til hele boligen

Fliser med Italiensk design og væg fliser i naturens smukkeste farver har en evne til at brænde sig så fast på nethinden, at de senere let kan hentes frem for det indre blik.

Det kan være gulvfliser med Middelhavets transparente turkisgrønne toner i kontrast til andre med en mættet azurblå, solsikkernes varme gule farve på en mark i Provence eller pinjetræernes friske grønne kulør i en toscansk lund.

Forstil dig du kan opleve den italienske charme og Adriaterhavets mystik hver dag, lyset der spiller i farverne og strukturen i havet, sandet og himmelen. Det eneste du skal gøre er at investerer i italienske badeværelsesfliser til dit hjem. Du kan få dit eget lille paradis som øser af middelhavets temperament og samtidigt få en unikt hjem. Det store udvalg af Italienske fliser betyder at selv de kræsne vil finde det de søger, om det et til gulvet eller væggen.

Fliser i alle størrelser, farver og former

Italienske fliser rummer en bred vifte af ensfarvede og mønstre i alle størrelser, former mm, de kan mikses i effektfulde kombinationer. Der er kakkel lignende stifter med charmerende samt naive dekorationer med en håndmalet finish og køkkenfliser der fås i ensfarvede blanke varianter eller med mønstre og motiver på

Der findes flere Italienske serier der indeholder  smukke gulv klinker med en rustik materet overflade, der minder om terracotta. De rå gulv fliser, som fremstilles i en rosa og natur farveskala, de fås i målene 30 x 30 cm, 15 x 15 cm samt i et rektangulært format på 15 x 30 cm. Til gulv fliserne hører en række dekorative borter, kantfliser med en kontrastfuld blank overflade. Små ensfarvede fliser eller mønstrede stifter på 3 x 3 cm giver yderligere mulighed for kreativt gulvdesign.

Fælles for alle borter, gulv og vægfliser i kollektionerne er de flossede kanter, der forstærker indtrykket af godt håndværk og som samtidig giver det eftertragtede patinerede udtryk, som kendetegner Provence stilen og den aktuelle trend .

Inspirationsgalleri fliser og klinker : klik på billede for stor størrelse

Previous Image
Next Image

Italienske fliser og klinker

Fliser og klinker har i århundrede været anvendt til gulvbeklædninger når kravene har været et smukt udsende, nem vedligeholdelse, meget slidstærk belægning, hygiejnisk og lang levetid. Keramik blev anvendt som vægbeklædning med dekorative formål ca 1200 f.kr i de ægyptiske pyramider.

Fremstillingen af keramiske klinker i Europa begyndte i ca 1300-tallet i Spanien og et par århundrede år senere i Holland. De keramiske klinker vi typisk anvender i dag er hovedsagelig importeret fra Italien, Spanien, Portugal, Holland og Tyskland, idet fremstillingen i Danmark er meget beskeden eller helt ophørt.

Produktionen af de første gulvfliser, var håndlavede, små størrelser, ringe og svingende kvalitet og en meget tynd glasur. De første gulve som var flisebelagte, bar derfor hurtigt præg af slid selv om de var mesterværker og små pragtstykker at se på.

Ved flisegulve forstås gulve med belægning af keramiske fliser.

Keramiske gulvfliser fremstilles i dag af flere typer ler, kvartssand mv. som efter æltning og evt. tilsætning af mindre mængder hjælpestoffer og farvestoffer formes, tørres og sluttelig brændes enten som en gennemfarvet klinke eller påføres et glasur som har en slidstyrke fra 1 til 5.

Flisebelægninger fremstilles i dag ved offsettrykning, hvilket giver et meget naturtro udseende af natursten mat, struktureret eller spejlende overflader der har en høj lysrefleksion og har en stor anvendelse i boliger, industribygninger, hvor der bla. kræves let og effektiv rengørings muligheder.

Fliser og klinker produceres i et utal af formater fra de kæmpe store 100 x 300 cm til de små mosaikstifter på 1 x 1 cm og tykkelsen er typisk 10 mm, men kan også leveres i 4 mm i udvalgte serier til renoveringer eller 20 mm til udvendig havebelægning.

Når du kigger på nyt til for eksempel til badeværelset, til køkkenet eller gulvet i entreen, kan du vælge og vrage mellem mange hundrede forskellige varianter. De fås i alle farver samt kvaliteter, og du kan stort set kombinere dem, som du lyster.

Den italienske charme som vil kan lide og alle drømmer om er indenfor rækkevidde hvis du bestiller håndlavede vægfliser til dit Italiensk køkken. Der er et utal af flotte håndlavede vægfliser som fremhæver den italienske design og charme. Og ethvert køkken vil blive flot og charmerende med flotte italienske mosaikfliser.

Står du foran en ny renovering af din badeværelse eller køkkenet, står du foran en vigtig beslutning. Nemlig hvilke typer du skal bruges til badeværelset. Heldigvis har verdenen af badeværelsesfliser udviklet sig til en eventyrlig vifte af farver, design, materialer og stil. Det store udvalg giver mulighed for at designe noget unikt om det er sten, porcelæn eller keramik.

Italienske fliser og klinker. Inspiration Horsens

Fliser produkttyper

Fajance

Fajance fremstilles af en lertype med et stort kaolinindhold som giver hvid skærv efter brændingen Efter første brænding påføres fliserne en glasur, derefter brændes de en gang til. Brændingstemperaturen er op til ca 1000 grader for Fajancefliser til badeværelse 20×25 men har forholdsvis høj vandoptagelse. De er velegnede som vægfliser, er lette at skære og bearbejde, har moderat slidstyrke. Mål nøjagtigheden for denne type er god. Fajancefliser fremstilles ofte af udseendemæssige grunde, så der opstår en form for underkrakelering.

Majolika

Majolika er den Spanske variant af fajancefliser som er kendetegnet ved særlig glasur.

Monocottura

Ved produktionen påføres glasur på den ubrændte flise der brændes 1 gang, brændings temperaturen for fliserne er forholdsvis høj ca. 1100 grader, hvilket medføre en forholdsvis hårdtbrændte flise. Monocottura har en stor variation i vandoptagelsen. Mål nøjagtigheden for disse er god.

Bicottura

Bicoturrafliser er dobbeltbrændt.Fliserne produceres på samme måde som monocottura men brændingen foregår ved lavere temperatur. Metoden anvendes især til fremstilling af vægfliser med 2 lag glasur. Brændingstemperatur for fliserne er ca. 800-1000 grader.

Gress Porcellanato ( granito )

Denne type er i dag nok den mest udbredte type. Fliserne fremstilles af råstoffer som giver et færdig produkt med egenskaber i retning af porcelæn. Formningen sker ved højere tryk end de øvrige produkter og brændingstemperatur for fliserne er relativ høj ca. 1300 grader. Pga. det høje tryk ved fremstillingen af disse bliver godset meget tæt, porcellanato fliserne har derfor mange gode egenskaber. Fliserne har meget lav vandoptagelse mindre end 0,5 vægtprocent og god frostbestandighed. De har gode egenskaber mht. slid, skrabemærker og påvirkning af kemikalier. Mål nøjagtigheden er god.

Seneste nyheder / fliser/

Er det træ eller gulvklinker
Træklinker der kombinere moderne minimalisme og med opmærksomhed på detaljer

De keramiske gulvklinker som ligner træ er fortolkninger af forskellige træsorter, som hver har sin egen historie, overflade og charme.

At inspirationskilden har været naturligheden i træ, er man ikke i tvivl om, og på en smuk måde formås det at kombinere den naturlige fascination af træ med det bedste fra den keramiske verden…..

Vi kalder dem Metrofliser, og de er et hit på trendy udskænkningssteder, restaurationer og private hjem

De hvide metrofliser har vundet indpas i både moderne og traditionelle hjem.

Fliserne har en klassisk facetkant, der afrunder forsiden på den mest elegante måde. De er hvidglaserede med et tykt lag glasur, der er så fint og smukt, at du aldrig har set farver og lys reflektere så intenst og levende før.

Med Metrofliser i dit hjem får du en klassisk og stilren indretning, der på samme tid er både individuel tyst og dristig i ethvert stilbevidst hjem…..

Flisestudiet i Tilst ved Århus forhandler fliser klinker og mosaik til hele huset

Flisestudiet i Tilst ved Århus forhandler fliser klinker og mosaik til hele huset