Metrofliser: Fra den dybeste undergrund til designer darling

Metrofliser: Fra den dybeste undergrund til designer darling

Du kender dem næsten med garanti, for de hvide metrofliser ses ofte som udsmykning på offentlige steder som caféer, restauranter og i køkkener verden over.

De glaserede overflader har vundet indpas, hvor man gerne vil udtrykke renhed og stilrent design. Ikke mindst fordi den glatte finish gør rengøring og vedligeholdelse hurtig og overskuelig.

Vi kalder dem metrofliser, grundet deres traditionelle brug, og de er blevet et hit. Det er ikke længere blot på trendy udskænkningssteder og restaurationer at den lille flise er populær.

Det er i høj grad også i private hjem, hvor de hvide fliser er blevet en uundværlig klassiker i både moderne og traditionel indretning.

Fliserne har en klassisk facetkant, der afrunder og fuldender overfladen på den mest elegante måde. De er glaseret med et tykt lag glasur, der er så fejlfrit, at du aldrig har set farver og lys reflekteret så intenst og levende før.

Med metrofliser i dit hjem får du en klassisk og stilren indretning, der på én og samme tid er både individuel, afdæmpet og dristig. Denne smukke flise er prikken over i’et i ethvert selvbevidst hjem.

metrofliser i en dristig sort farve

Fra den dybeste undergrund til designer darling. Du kender helt sikkert metroflisens moderne og blanke look fra metroen i Paris, subway’en i New York og ’tuben’ i London, hvor de på mange stationer udtrykker selve essensen af storbylivets intensitet og effektivitet.

Designernes darling: Metrofliser intensiverer reflektionen af lys. 

Du kender helt sikkert metroflisens moderne og blanke look fra metroen i Paris, subway’en i New York og ’tuben’ i London, hvor de på mange stationer udgør selve opfattelsen af storbylivets intensitet og livsglæde.

Metroflisen stammer fra den dybeste undergrund, hvor den traditionelt har været brugt på netop undergrundsstationerne. Da verdens store metropoler byggede de underjordiske stationer for over 100 år siden, og dermed skabte byernes kollektive trafik, blev alle stationer udsmykket med de klinker vi i dag kender som metroflisen.

Flisen er brugt i New York

såvel som i St. Petersborg og Paris. De underjordiske forbindelser skulle bruge millioner af metrofliser, der var både slidstærke og lette at holde rene. I de mørke tunneller og stationer havde de hvide flader med fliser en anden vigtig funktion, nemlig at reflektere de få underjordiske lyskilder bedst muligt. Her kom de skinnende metrofliser for alvor til sin ret.

Netop evnen til at reflektere selv det mindste lys er en af metroflisernes vigtigste kvaliteter. Det er også denne unikke kvalitet der tilskrives flisens stigende popularitet og indpas i mange danske hjem. Evnen til at reflektere gør flisen yderst brugbar til rum, hvor der i forvejen er sparsom belysning. Det kan være i badeværelset, entreen, bryggerset eller i køkkenet mellem bordpladen og de hængende overskabe.

Frisk brygget kaffe og metrofliser på væggen

Det industrielle look er stærkt opadgående i disse år. Et stigende antal af de bedste restauranter og caféer i verden hylder det klassiske og rå udtryk med de stilrene overflader som vi kender dem fra gammel tid i form af metrofliser

Metrofliser: et stærkt industrielt og individuelt look

Det industrielle look er stærkt opadgående i disse år. Et stigende antal af de bedste restauranter og caféer i verden hylder det klassiske og rå udtryk med de stilrene overflader som vi kender dem fra gammel tid. Som modspil til den kolde industri kan du med fordel vælge træ i for eksempel køkkenet. Du kan også arbejde videre med de hårde og hypnotiserende natursten som eksempelvis mørk granit eller skifer.

Det er ikke for alle at vælge metrofliser til sit hjem. Det er til de stilbevidste og dristige boligejere, der ved, hvad de vil, og hvad de står for. Fugerne mellem fliser betyder også meget, når vi har med metrofliserne at gøre. De fleste vælger en hvid fugekant, så hele fladen fremstår hvid og blank. Hvis man er mere til det rå og markerede look, så kan man med fordel vælge den sorte fuge, der virkelig får fliserne til at springe i øjnene.

Metro flisen begyndte sit indtog

i boligerne med de mest stilbevidste og arkitektonisk inspirerede husejere, men siden har flisens popularitet vokset sig større og større. Den keramiske flise er lige nu blandt de mest efterspurgte, og især i køkkenet er den populær. Her passer flisen perfekt ind i både det klassiske design og som en bistro-inspireret kulisse.

Det kantede look giver et eksklusivt indtryk. Når det kommer til rengøring og vedligeholdelse får man det ikke meget nemmere end med metroflisen. De skal som oftest bare skal tørres af med en klud eller vaskes let med en svamp. Det er blandt andet derfor, at metroflisen er foretrukket i mange restaurantkøkkener, hvor stil og kvalitet er i fokus.

Den klassiske metrostation

Vi kender metrofliser fra de mange undergrundsstationer, hvor de udgør selve opfattelsen af storbyliv, intensitet og livsglæde.

En smuk flise hentet op fra undergrunden kan med finesse og forståelse shine dit hjem op og give det et liv, du aldrig havde troet muligt.

Du kan se det store udvalg af metrofliser i vores webshop her.   Køb her

Book et møde

FLISESTUDIET A/S, Anelystparken 35 B, 8381 Tilst
ÅBNINGSTIDER: Man 10.00 - 17.30 | Tirs 10.00 - 17.30 | Tors 10.00 - 17.30 | Fre 10.00 - 17.30 | Lør 10.00 - 14.00 | Søndag (se åbent hus)