Eksklusive Italienske klinker og fliser

Klinker defineres som:

 

en glat uporøs, trykstærk mursten med stor hårdhed, brændt til sintring af kalkfattigt jernholdigt ler.

Betegnelsen klinker var oprindelig en hårdtbrændt mursten og anvendes i dag om våd pressede produkter. Klinker fremstilles af en forholdsvis fugtig blanding ofte ved ekstrudering, dvs. at den plastiksiske ler blanding presses gennem et mundstykke som former overfladen og de parallelle sider. Ler strengen afskæres i stykker passende til de færdige klinker. Ved ekstrudering formes ofte 2 klinker af gangen således at de hænger sammen på bagsiden for senere at blive spaltet heraf navnet spaltklinker.

Gulvklinker produceres ved moderne produktion ikke mere to og to men som enkelt klinker. Efter formning/presning går de via tørrekamre til brænding i moderne rulle ovne, hvilket sikre en bedre kvalitet med mindre tolerancer. Brændingstemperaturen er normalt 1.100 til 1.400 grader.

Karakteristiske egenskaber for klinker er at de:

  • Har gennemfarvet gods og rustik udseende.
  • Er hårde at skære og bearbejde.
  • Har god slidstyrke.
  • Har relativt store mål tolerancer.

En særlig type af vådpressede klinker er terracotta som er en uglaseret lerklinke med rustik karakter og stor variation i vandoptagelsen og frostbestandighed.

The specified book id does not exist.

The specified book id does not exist.

Test

TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest TestTest

0
Kurven er tom