Store størrelser stiller ekstra krav til fliseklæber.

Store størrelser stiller ekstra krav til fliseklæber.

Tendensen går mod store fliser, og de stiller krav til underlaget og fliseklæberen.

Vores valg af fliser til boligindretning går mod store fliser, meget store fliser endda. Vi benytter allerede nu klinker på op til 150 x 300 cm. De store fliser stiller ekstra krav til fliselimen, der ikke blot skal holde flisen fast, men også støtte den og fordele belastning og tryk. En gulvflise, der ikke har fuld kontakt til limen, vil være svagere de steder, hvor der er luft-lommer og med risiko for at revne.

For at opnå fuld kontakt til limen skal flisen trykkes godt fast, når den monteres. Med en traditionel fliseklæber vil en flise på 60 x 60 cm, der monteres med et tryk på 80 kg, kun opnå en dækning på 65%. Det vil sige, at en voksen mand der bruger hele sin vægt under montagen af disse fliser, slet ikke kan levere et tilstrækkeligt tryk. Da store fliser er vanskeligere at håndtere, fordi de er meget tunge, kan det anbefales at bruge et vakuumhåndtag og 2 murer til at lægge fliserne

Naturstens look når store fliser ikke er store nok

Naturstens look når store fliser ikke er store nok

Til store gulvfliser er der udviklet en optimal fliseklæber,

som er en delvist flydende og selvnivellerende klæber. Den kan sikre, at fuld kontakt opnås mellem flise og klæber med et væsentligt lavere tryk. Nogle fliseklæber kan anvendes både inde og ude, til tynde fliser og til svagt sugende fliser. Der er tale om en bindemiddel kombinations fliseklæber, der bevarer sin elasticitet, så den kan optage deformationsspændinger fra underlaget.

Det er et velkendt problem, at vand trænger ind under fliserne på f.eks. terrasser og altaner, hvorved belægningerne sprænger i frostvejr. Dette kan du undgå med den nye fliseklæber, du opnår en 100 % dækning og lægningen er hulrumsfri, altså uden klunklyde. Du undgår ligeledes den tidskrævende buffering metode hvor du påføres fliseklæber på både underlag som flisen

Det kan være kompliceret at vælge den optimale klæber. Der skal tages hensyn til miljøet, underlaget og flisetypen. Er der risiko for frost eller skal fliserne sidde indendørs i varme? Er der tørt, eller skal der tages hensyn til fugtpåvirkning? Er underlaget stabilt, eller skal man regne med større eller mindre deformation, og hvor meget suger underlaget? Har fliserne stort eller lille vandoptag, og er de gennemskinnelige? Ofte har også både tørretid og økonomi betydning.

Producenterne har sat system i valget af fliseklæber. Der er en fliseklæber til enhver opgave, og ved hjælp af et systemet er det nemt at finde frem til den bedst egnede klæber og fuge. Hos Flisestudiet hjælper vi naturligvis med at vælge den rigtige flise lim til dit projekt. Vi kan naturligvis også hjælpe med Spanske, Tyske eller Italienske fliser.

Book et møde

FLISESTUDIET A/S, Anelystparken 35 B, 8381 Tilst
ÅBNINGSTIDER: Man 10.00 - 17.30 | Tirs 10.00 - 17.30 | Tors 10.00 - 17.30 | Fre 10.00 - 17.30 | Lør 10.00 - 14.00 | Søndag (se åbent hus)