Slidstærke klinker og fliser

Slidstærke klinker og fliser

Skal der lægges et nyt slidstærkt gulv i køkkenet eller entreen, som er de mest trafikerede rum i boligen, bør det være med et materiale, der er slidstærkt og nemt at holde ved lige. Her er slidstærke keramiske klinker og fliser værd at overveje. Det er tilmed en belægning som er modstandsdygtig over for slid eller belastninger, der samtidig er nem at arbejde med. Det giver dig mulighed for at vælge et levende gulv helt efter egen smag, både hvad farver og mønstre angår

Da tykkelsen på klinker og fliser er ca. 10 mm, vil de følge underlaget, så selv ganske små ujævnheder kan ses igennem belægningen. Et flot resultat forudsætter derfor, at det underliggende gulv er fuldstændig plant og trykfast. Kan det fjedre, er der risiko for, at belægningen slipper sin vedhæftning.

Af samme grund vil det oftest være tilrådeligt først at beklæde et gammelt bræddegulv med min 10 mm byggeplade i fx pladestørrelsen 60 x 250 cm. Pladerne lægges i forbandt (med forskudte samlinger) på tværs af bræddernes længderetning og sømmes og limes fast på underlages. Husk at prime gulvet inden du starter. På støbte betongulve kan du nøjes med at spartle alle ujævnheder ud. Brug en flydende selvnivellerende spartelmasse.

Opnå et professionelt udseende

Den afsluttende tilpasning og inddækning af belægningen langs vægge og omkring døre er med til at give gulvet den sidste finish og dermed et professionelt udseende. Det gælder for eksempel monteringen af nye sokkel fliser, som limes fast på væggen. De skjuler eventuelle små mellemrum mellem væg og flisebelægning og letter desuden rengøring af gulvet. Husk en gummifuge ved overgang mellem gulv og væg.

Nu om stunder fås slidstærke klinker og fliser i en masse kulører, ensfarvede eller marmorerede, og så har de en uovertruffen holdbarhed. Et slidstærkt klinkegulv har en levetid på over 40 år, og da mange klinker fås som gennemfarvet, bevarer det sit udseende. Denne type er ganske vist dyrest, men absolut også den bedst egnede til gulvbelægning på grund af sin store slidstyrke og nemme vedligeholdelse. Og som et ekstra plus er materialet anti-statisk, så man undgår ubehagelige stød. De mest almindelige fliser til gulve i boliger har en tykkelse på 10 mm.

Book et møde

FLISESTUDIET A/S, Anelystparken 35 B, 8381 Tilst
ÅBNINGSTIDER: Man 10.00 - 17.30 | Tirs 10.00 - 17.30 | Tors 10.00 - 17.30 | Fre 10.00 - 17.30 | Lør 10.00 - 14.00 | Søndag (se åbent hus)