Mosaik fliser er hotte

Glasmosaik i klassisk design giver et godt sammenspil

Mosaik 2

Mosaik 3

Mosaik 4

Mosaik 5

Indhold på denne side: MosaikfliserInspirationsgalleriKatalogGlasmosaik

Mosaik fliser er hotte

Mosaik til badeværelset er som at bevæge sig ind i et eldorado af muligheder. Der er sket virkelig meget indenfor denne flise genre i de senere år. Fra det helt “rene” glasmosaik i iøjefaldende nuancer, til de elegante og rustikke mosaikker, hvor designet er inspireret af de udsøgte italienske badeværelsesklinker. Mosaikfliser er i den grad blevet hotte efter at der er kommet nye og anderledes typer af mosaikstifter på markedet. Nu er det ikke længere kun kvadratiske 5×5 mosaikker der er populære, men også nye mønstre af mosaik, hvor længere stave i forskellige størrelser kombineres som i et puslespil af mosaikfliser.

Den mosaik, der produceres i dag er en tro kopi af antikkens og renæssancens belægningssten, som blandt andet blev brugt i den storslåede toscanske bygningsstil. Moderne mosaik fås i mange størrelser, mønstre, farver og stilarter. Der er virkelig kommet spræl i designmulighederne. Det har med andre ord aldrig været så nemt at skabe et individuelt og markant badeværelse med mosaik som det er nu. Mosaik er din mulighed for at give dit gulv eller din væg (måske begge) et spændende, dekorativt og personligt præg.

Glasmosaik er en af de byggematerialer mange er faldet for i de senere år. Denne type mosaik findes både med en mat og blank overflade, og er især blevet populær fordi farvekombinationer og dermed mulighederne er stort set uendelige. Nogle serier af glasmosaik byder på mere end 20 fantastiske farver og farvemix, hvilket giver dig mulighed for at designe præcis det rum og den stemning, du drømmer om. Det er dog vigtigt at være afklaret med, at klare farver kan være lidt vanskelige at holde, fordi de ikke camouflerer kalk på samme måde som en mat eller en changerende flise gør.

Et sikkert hit er den ualmindeligt smukke, antikke marmormosaik. Den har tidligere virket sart, og derfor noget vanskelig at vedligeholde, men det er ikke længere et problem. Der findes nye plejeprodukter på markedet, som forsegler de porøse steder på marmormosaikken. Produkterne er desuden så gode, at overfladen ikke bliver påvirket, og behandlingen er derfor ikke synlig.

Med marmormosaikens rustikke udseende kan du skabe en hel særlig stemning på badeværelset. Marmormosaikken har nemlig en klar forbindelse til landene omkring Middelhavet, hvor vi danskere elsker at holde ferie. Med marmor kan det øvrige interiør både “tåle” at være helt moderne, men også over i den mere klassiske stil med f.eks. badekar på løvefødder, gammeldags vandhaner og spejl med guld- eller sølvramme. Du kan også se nærmere på marmor-look, som har den keramiske klinkes fordele, men marmors udseende.

Den store fordel ved udsøgte italienske klinker og fliser er, at man får en stærk gulvbelægning, Små fliser (mosaik) er meget velegnet på gulvet i bruseniche/vådområde, da de mange tætte fuger virker skridsikre. Desuden er de ideale til den gulvvarme, som i dag vinder stor udbredelse. Mosaikkens slidstyrke går fra 1-5, med 5 som den stærkeste/hårdeste kvalitet.

Vedligeholdelsen afhænger, ligesom ved klinker, af overfladen. Den glaserede mosaik er lettest at holde, mens den matte mosaik bør have en gang forsegler. Du kan med fordel give hele overfladen en god omgang imprægnering, da du i så fald både forsegler flise og fuge. Vær opmærksom på at natursten kræver en anden form for overfladebehandling end keramiske fliser og glasmosaik.

Inspirationsgalleri mosaik

Previous Image
Next Image

Engelsk mosaik katalog

For at se/afslutte inspirationsavis i fuldskærm tryk på:    fuldskerm-logo

Glasmosaikker skaber nydelse for sjælen

Lad dig fortrylle af glasmosaiks magiske flygtighed og lad dig hyponotisere af lysets brydninger i den farverige overflade. Skab din egen magi, dit eget drømmeunivers, og bliv tryllebundet af glasmosaikkens klare nuancer.

Regnbuer er skabt af dugperler og drømme. Altid stopper vi op, når vi ser en regnbue, og altid bliver vi lige stille et sekund eller to, mens den udøver sin magi.

Du kan skabe dit eget farvespil, som en regnbue, der ændre sig afhængigt af lyset, retningen på dit blik og tidspunktet på dagen. Pryd dit badeværelse med glasmosaik, der henleder tankerne på fjerne himmelstrøg, og gør din hverdag en lille smule mere magisk.

Et unikt og personligt badeværelse med glasmosaik

Flisestudiet mærker en stigende interesse for at sætte sit personlige præg på badeværelset. Glasmosaik er en flot løsning, der åbner op for det unikke design og den ekstraordinære indretning. Kort sagt, det individuelle resultat. Ikke alene findes glasmosaik i flere hundrede spændende nuancer, der er også endnu flere måder at sammensætte dem på og derved skabe et smukt, personligt og anderledes badeværelse. Det er uanset om man vælger

  • den klassiske, firkantede brusekabine
  • det moderne, runde badekar
  • et spabad
  • en vandvæg i transparent, turkisblå mosaik
  • karakteristiske søjler beklædt med glasmosaik

SENESTE NYHEDER

Åbent hus Søndag 3 Februar fra 10 – 14

Åbent hus Søndag 3 Februar fra 10 – 14

  Ønsker du at opleve det sidste nye Italienske design? Vi holder Åbent hus Lørdag & Søndag d. 2 & 3 Februar fra 10.00 – 14.00. Vi har bygget mange nye udstillinger med de seneste design, til køkken eller bad, som vi ønsker at vise jer. Vi byder på...
 

Book et mødeBestil katalogRing mig op
Flisestudiet - en verden af fliser klinker og mosaikfliser

Flisestudiet - en verden af fliser klinker og mosaik