Fliser og klinker, design fra Italien har en evne til at tryllebinde os.

Køkken fliser med motiver.

Unikke Engelske væg- fliser og klinker

Unikke Italienskefliser

Keramiske havefliser tåler højtryksrenser uden at miste farven

Her finder du et kopi af den gamle Hasle klinke

Koksgrå gulv klinker til hele boligen

Slidstærke gulvfliser til hele boligen inde som ude

Slidstærke granitfliser, naturen eget mesterværk

Glas mosaik til badet

Søger du glasfliser til køkken eller bad

Danmark mest inspirerende showroom med klinker til hele huset

Italienske vægfliser og gulvklinker

Søger du inspiration med badeværelsesfliser

Fliserens der virker

Design dit bad og sæt et personligt præg med vægfliser

Lækre Italienske badeværelsefliser

Lækre vægfliser til køkkenet

Udendørs terassefliser der ikke kan gro mos og alger på

Lækre travertinfliser til hele boligen

Farve ægte udendørs terrassefliser

Håndlavede terrakottafliser af høj kvalitet

Håndlavede tegl klinker

Skiferfliser til hele boligen

Mosaikfliser til køkken og bad er tidløs elegance

Lækre retro metrofliser til køkken eller bad

Indhold på denne side / fliser /: ● InspirationsgalleriKatalogItaliensk flise designProdukttyper

Fliser og klinker til hele boligen

Fliser og klinker i italiensk design og vægfliser i naturens smukkeste farver har en evne til at brænde sig fast på nethinden så de senere let kan hentes frem for det indre blik.

 

Det kan være gulvfliser med Middelhavets transparente turkisgrønne toner i kontrast til andre med en mættet azurblå, solsikkernes varme gule farve på en mark i Provence eller pinjetræernes friske grønne kulør i en toscansk lund.

Forstil dig du kan opleve den italienske charme og Adriaterhavets mystik hver dag. Lyset der spiller i farverne, og strukturen i havet, sandet og himmelen. Det eneste du skal gøre er at investerer i italienske badeværelsesfliser til dit hjem. Du kan få dit eget lille paradis som oser af middelhavets temperament og samtidigt få en unikt hjem. Det store udvalg af italienske fliser og klinker betyder at selv de kræsne vil finde det de søger, om det er til gulvet eller væggen.

Fliser og klinker i alle størrelser, farver og former

Italienske fliser og klinker rummer en bred vifte af ensfarvede og mønstrede klinker i alle størrelser og former, som kan mikses i effektfulde kombinationer. Der er kakkel-lignende stifter med charmerende samt naive håndmalede dekorationer,  og køkkenfliser der fås i ensfarvede blanke varianter eller med mønstre og motiver.

Der findes flere italienske serier, der indeholder smukke gulvklinker med en rustik, materet overflade, der minder om terracotta. De rå gulvfliser, som fremstilles i en rosa og natur farveskala fås i målene 30 x 30 cm, 15 x 15 cm samt i et rektangulært format på 15 x 30 cm. Til gulvfliserne hører en række dekorative borter, og kantfliser med en kontrastfuld blank overflade. Små ensfarvede fliser eller mønstrede stifter på 3 x 3 cm giver yderligere mulighed for kreativt gulvdesign.

Fælles for alle borter, gulv- og vægfliser i kollektionerne er de flossede kanter, der forstærker indtrykket af godt håndværk, og som samtidig giver det eftertragtede patinerede udtryk, som kendetegner Provence stilen og den aktuelle trend.

Inspirationsgalleri fliser og klinker : klik på billede for stor størrelse

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Hovedkatalog 

For at se/afslutte avisen i fuldskærm tryk på: fuldskerm-logo

Italienske fliser og klinker

Fliser og klinker har i århundrede været anvendt til gulvbeklædning når kravene har været et smukt udsende, nem vedligeholdelse, meget slidstærk belægning, hygiejnisk og lang levetid. Keramik blev anvendt som dekorativ vægbeklædning ca. 1200 f.kr. i de ægyptiske pyramider.

Fremstillingen af keramiske fliser og klinker i Europa begyndte i ca. 1300-tallet i Spanien og et par århundrede år senere i Holland. De keramiske klinker vi typisk anvender i dag er hovedsagelig importeret fra Italien, Spanien, Portugal, Holland og Tyskland, idet fremstillingen i Danmark er meget beskeden eller helt ophørt.

Produktionen af de første gulvfliser var håndlavede, små størrelser af ringe og svingende kvalitet med en meget tynd glasur. De første gulve som var flisebelagte bar derfor hurtigt præg af slid selv om de var mesterværker og små pragtstykker at se på.

Ved flise og klinkegulve forstås gulve med belægning af keramiske fliser.

Keramiske gulvfliser fremstilles i dag af flere typer ler, kvartssand mv. som efter æltning, og tilsætning af mindre mængder hjælpestoffer og farvestoffer, formes, tørres og sluttelig brændes enten som en gennemfarvet klinke eller påføres en glasur med en slidstyrke fra 1 til 5.

 

Flisebelægninger fremstilles i dag ved offsettrykning, hvilket giver et meget naturtro udseende af natursten. Fliser fås med en mat, struktureret eller spejlende overflade. Sidst nævnte har en høj lysrefleksion og er derfor meget anvendelig i boliger og industribygninger, hvor lys er en faktor og der kræves lette og effektive rengøringsmuligheder.

Fliser og klinker produceres i et utal af formater fra de kæmpe store 100 x 300 cm til de små mosaikstifter på 1 x 1 cm. Tykkelsen er typisk 10 mm, men kan også leveres i 4 mm i udvalgte serier til renoveringer eller 20 mm til udvendig havebelægning.

Når du kigger på nyt til badeværelset, køkkenet eller gulvet i entreen kan du vælge og vrage mellem mange hundrede forskellige varianter. De fås i alle farver samt kvaliteter, og du kan stort set kombinere dem, som du lyster.

Den italienske charme som vi elsker og drømmer om er indenfor rækkevidde, hvis du bestiller håndlavede vægfliser til dit italiensk-inspirerede køkken. Der er et utal af flotte håndlavede vægfliser som fremhæver det italienske design og charme. Ethvert køkken vil blive flot og charmerende med flotte italienske mosaikfliser.

Står du foran en renovering af din badeværelse eller køkkenet, står du foran en vigtig beslutning. Nemlig hvilke typer fliser og klinker du skal bruge på gulvet og væggen i rummet. Heldigvis har verdenen af badeværelsesfliser udviklet sig til en eventyrlig vifte af farver, design, materialer og stil. Det store udvalg giver mulighed for at designe noget unikt om det er sten, porcelæn eller keramik.

Italienske fliser og klinker. Inspiration Horsens

Fliser og klinker: produkttyper

Fajance

Fajance fremstilles af en lertype med et stort kaolinindhold, hvilket giver en hvid skærv efter brændingen. Efter første brænding påføres fliserne en glasur. Herefter brændes de en gang til. Brændingstemperaturen er op til 1000 grader for fajancefliser. Fliserne har en forholdsvis høj vandoptagelse, hvilket gør dem særligt egenede til badeværelset og andre vådrum. Fajance er velegnet som vægfliser idet de har en moderat slidstyrke og er lette at skære og bearbejde. Mål nøjagtigheden for denne type klinke er god. Fajancefliser fremstilles ofte på en sådan måde, at der opstår en form for underkrakelering. Det giver dem et unikt og tidsløst udseende.

Majolika

Majolika er den spanske variant af fajancefliser, som er kendetegnet ved en særlig glasur.

Monocottura

Ved produktionen påføres den ubrændte flise en glasur hvorefter den brændes en enkelt gang. En forholdsvis høj brændingstemperatur på ca. 1100 grader resulterer i en  hårdtbrændt flise. Monocottura har stor variation i vandoptagelsen. Mål nøjagtigheden for disse fliser er god.

Bicottura

Bicoturra er dobbeltbrændte fliser, der produceres på samme måde som monocottura. Dog foregår brændingen ved en lavere temperatur. Metoden anvendes især til fremstilling af vægfliser med to lag glasur. Brændingstemperaturen for fliserne er 800-1000 grader.

Gress Porcellanato ( granito )

Disse fliser og klinker er i dag nok den mest udbredte type. Fliserne fremstilles af råstoffer, som giver et færdigt produkt med egenskaber, der minder om porcelæn. Formningen sker ved et højere tryk end de øvrige produkter, og flisernes brændingstemperatur ligger på ca. 1300 grader. Det høje tryk under fremstilling sikrer at materialet bliver meget tæt, hvilket giver porcellanato fliserne mange gode egenskaber. Fliserne har en meget lav vandoptagelse på mindre end 0,5 vægtprocent og dermed en god frostbestandighed. De er modstandsdygtige overfor slid, skrabemærker og påvirkning af kemikalier. Mål nøjagtigheden er god for denne type af fliser og klinker.

Seneste nyheder / fliser/

Træklinker der kombinere moderne minimalisme og med opmærksomhed på detaljer

 

De keramiske gulvklinker, som ligner træ er fortolkninger af forskellige sorter, som hver har sin egen historie, overflade og charme.

At inspirationskilden har været naturligheden i træ, er man ikke i tvivl om. På en smuk måde formås det at kombinere den naturlige fascination af træ med det bedste fra den keramiske verden af fliser og klinker…

Vi kalder dem Metrofliser, og de er et hit på trendy udskænkningssteder, restaurationer og private hjem
De hvide metrofliser har vundet indpas i både moderne og traditionelle hjem.

Fliserne har en klassisk facetkant, der afrunder forsiden på den mest elegante måde. De er hvidglaserede med et tykt lag glasur. Overfladen er så fin og smuk, at du aldrig har set farver og lys reflekteret så intenst og levende før.

Med Metrofliser i dit hjem får du en klassisk og stilren indretning, der på samme tid er både individuel, rolig og dristig i ethvert stilbevidst hjem…

Book et møde

FLISESTUDIET A/S, Anelystparken 35 B, 8381 Tilst
ÅBNINGSTIDER: Man 10.00 - 17.30 | Tirs 10.00 - 17.30 | Tors 10.00 - 17.30 | Fre 10.00 - 17.30 | Lør 10.00 - 14.00 | Søndag (se åbent hus)