Mosaik fliser er hotte

Glasmosaik i klassisk design giver et godt sammenspil

Mosaik 2

Mosaik 3

Mosaik 4

Mosaik 5

Indhold på denne side: MosaikfliserInspirationsgalleriKatalogGlasmosaik

Mosaik fliser er hotte

Mosaik til badeværelset er som at bevæge sig ind i et eldorado af muligheder. Der er sket virkelig meget på dette område i de senere år, så det nu er muligt at få mosaikfliser i alle mulige genrer. Fra det helt “rene” glas mosaik og iøjnefaldende kulører, til de elegante og rustikke mosaikker, hvor designet og inspirationen til de udsøgte Italienske badeværelsesklinker fra især det sydlige Europa slår tydeligt igennem. Mosaikfliser er i den grad blevet hotte efter, at der er kommet nye og anderledes typer af mosaikstifter på markedet. Nu er det ikke længere kvadratiske mosaikker 5×5 cm, men nye mønstre af mosaik, hvor længere stave i forskellige størrelser kombineres med ind som i et puslespil af mosaikfliser.

 

Det har med andre ord aldrig været så nemt at skabe et individuelt og markant badeværelse med mosaik, som det er nu.

Glas mosaik er en af de hotte typer, mange er faldet for i de senere år. Disse mosaik findes både med mat og blank overflade og er især slået igennem, fordi farvemulighederne er så mange nogle serier af mosaik byder på mere end 20 fantastiske farver og farvemix, og står så rent og naturligt og giver mulighed for at designe det man ønsker. Det er dog vigtigt at være på det rene med, at klare farver kan være lidt vanskelige at holde, fordi de tager forholdsvis mere “imod” kalk. En spændende mulighed ved mosaik er at det kan give en virkelig dekorativ effekt i en væg eller et gulv.

Et sikkert hit er den ualmindeligt smukke, antikke mosaik marmor. Den har tidligere virket sart og derfor noget vanskelig at vedligeholde, men det er ikke længere noget problem. Der findes nye plejeprodukter på markedet, som forsegler de porøse steder på mosaik marmor uden, at det kan ses med det blotte øje.

Med mosaik marmors rustikke udseende, og klare forbindelse til landene omkring Middelhavet, hvor vi danskere elsker at holde ferie, kan der komme en speciel stemning over badeværelset. Samtidig kan det øvrige interiør både “tåle” at være helt moderne og i den klassiske stil med f.eks. badekar på løvefødder, gammeldags vandhaner, spejl med guld- eller sølvramme, osv. Ser vi på mosaik findes de i dag i mange størrelser, mønstre, farver og stilarter. Der er virkelig kommet spræl i designmulighederne, hvad man kan kombinere med hinanden, forskellige nuancer, faconer, størrelser, borter m.m.

Mosaik der produceres i dag er en tro kopi af antikkens og renæssancens belægningssten, som f.eks. blev brugt i den storslåede toskanske bygningsstil. Derfor oser mosaik serien også af charme og fås i et utal af forskellige farver og former. Mosaik fås med bølgede kanter samt en rå struktur som gør mosaikken helt unik

Den store fordel ved udsøgte Italienske klinker og fliser er, at man får en meget stærk gulvbelægning, Små fliser (mosaik) er meget velegnet på gulvet i bruse niche / våd område , da de mange tætte fuger virker skridsikre. og så er de idéelle til den gulvvarme, som i dag vinder stor udbredelse. En mosaiks slidstyrke går fra 1-5, med 5 som den stærkeste / hårdeste kvalitet.

Vedligeholdelsen afhænger ligesom ved klinker af overfladen. Den glaserede mosaik overflade er klart nemmest, mens den matte mosaik overflade bør have en gang forsegler, eventuelt olie, og ellers er sæbespåner ofte tilstrækkeligt. Dog kan man overveje at tage lidt kalkfjerner i brug, hvis fugerne bliver for lyse, men gør det endelig med varsomhed.

Inspirationsgalleri mosaik

Previous Image
Next Image

Engelsk mosaik katalog

For at se/afslutte inspirationsavis i fuldskærm tryk på:    fuldskerm-logo

Glasmosaikker skaber nydelse for sjælen

hvor dens overflade skaber en magisk sky af glas.

Hvorfor ikke skabe lidt magi, som hver gang du nærmer dig, vil denne magiske flygtighed af lys og brydninger i overfladen ændre sig.

Regnbuer er skabt af dugperler og drømme. Altid stopper vi op, når vi ser en regnbue, og altid bliver vi lige stille et sekund eller to, mens den udøver sin magi.

Du vil skabe dit eget farvespil, som en regnbue, der ændre sig afhængigt af lyset, retningen på dit blik og tidspunktet på dagen. Hvorfor så ikke overføre denne magiske flygtighed af lys og gennemsigtighed til væggene på dit badeværelse.

Et helt individuelt badeværelse – med glasmosaik

Vi mærker en stigende interesse for at gøre noget særligt ud af badeværelset glasmosaik, herved opnås alverdens muligheder for en helt personlig løsning. Ikke alene findes der flere hundrede spændende nuancer i disse natur materialer, men der er også endnu flere måder at sammensætte dem på og derved skabe et smukt, personligt og anderledes badeværelse uanset om man vælger den

  • klassiske firkantede brusekabine
  •  den moderne runde badekar
  •  et spabad
  •  en vandvæg i transparent tukisblå mosaik
  •  karakteristiske søjler beklædt med glasmosaik

SENESTE NYHEDER

Ultraviolet – Colour of the year 2018

Ultraviolet – Colour of the year 2018

“The Pantone Color of the Year has come to mean so much more than ‘what’s trending’ in the world of design; it’s truly a reflection of what’s needed in our world today.” – Laurie Pressman, vicepræsident af the Pantone Color Institute. Det verdenskendte farvesystem Pantone har netop udnævnt årets...
 

Flisestudiet i Tilst ved Århus forhandler fliser klinker og mosaik til hele huset

Flisestudiet i Tilst ved Århus forhandler fliser klinker og mosaik til hele huset