Metrofliser, fra den dybeste undergrund til designer darling

Metrofliser, fra den dybeste undergrund til designer darling

Du kender dem næsten med garanti, for de hvide metrofliser ses som udsmykning på især offentlige steder som caféer, spisesteder og køkkener over det meste af verden.

De glaserede overflader har fundet indpas, hvor man gerne vil udtrykke renhed og stilrent design, og så gør de rengøring og vedligeholdelse hurtig og overskuelig

Vi kalder dem metrofliser, og de er blevet et hit, ikke længere blot på trendy udskænkningssteder og restaurationer, men i høj grad også i private hjem, hvor de hvide fliser har vundet indpas i både moderne og traditionelle hjem.

Fliserne har en klassisk facetkant, der afrunder forsiden på den mest elegante måde. De er hvidglaserede med et tykt lag glasur, der er så fint og smukt, at du aldrig har set farver og lys reflekteret så intenst og levende før.

Med metrofliser i dit hjem får du en klassisk og stilren indretning, der på samme tid er både individuel, tyst og dristig i ethvert stilbevidst hjem.

metrofliser i en dristig sort farve

Fra den dybeste undergrund til designer darling, du kender helt sikkert metroflisens moderne og blanke look fra metroen i Paris, subway’eni New York og ’tuben’ i London, hvor de på mange stationer udtrykker selve essensen af storbyliv, intensitet og effektivitet.

Designernes darling:, Metro fliser reflekterer lys intenst. 

Du kender helt sikkert metroflisens moderne og blanke look fra metroen i Paris, subway’en i New York og ’tuben’ i London, hvor de på mange stationer udgør selve opfattelsen af storbyliv, intensitet og livsglæde.

Og faktisk stammer metroflisen fra den dybeste undergrund – netop undergrundsstationerne. Da verdens store metropoler byggede de underjordiske stationer og skabte byernes kollektive trafik for over 100 år siden, blev alle stationer udsmykket med det, vi kender som metroflisen i dag. Det gjaldt såvel New York, som St. Petersborg og Paris. Systemerne skulle bruge millioner af metro fliser, der på en gang var slidstærke og lette at holde rene. Og i de mørke tunneller og stationer havde de hvide flader med fliser en anden vigtig funktion, nemlig at reflektere de få lyskilder under jorden mest muligt, og her kom de skinnende metrofliser for alvor til sin ret.

Netop evnen til at reflektere selv det mindste lys er en af metroflisernes vigtigste kvaliteter, og hvorfor den også efterhånden har vundet indpas i mange danske hjem. Evnen til at reflektere gør flisen yderst brugbar til rum, hvor der i forvejen er sparsom belysning – det kan være i køkkenet mellem bordpladen og de hængende skabe ovenover, eller det kan være i badeværelset, entreen eller bryggerset.

Frisk brygget kaffe og metrofliser på væggen

Det industrielle look er stærkt opadgående i disse år, hvor flere af de bedste restauranter og caféer i verden hylder det klassiske og rå udtryk med de stilrene overflader, som vi kender dem fra gammel tid i form af metro fliser

Metro fliser , et stærkt industrielt og individuelt look

Det industrielle look er stærkt opadgående i disse år, hvor flere af de bedste restauranter og caféer i verden hylder det klassiske og rå udtryk med de stilrene overflader, som vi kender dem fra gammel tid. Som modspil til den kolde industri kan du med fordel vælge træ som modspil i for eksempel køkkenet, eller du kan arbejde videre med de hårde og fascinerende materialer i natursten som eksempelvis mørkt granit eller skifer.

Det er ikke for alle, at vælge metro fliser til sit hjem. Det er til de stilbevidste og dristige boligejere, der ved, hvad de vil, og hvad de står for. Fugerne mellem fliser betyder også meget, når vi har med metrofliserne at gøre. De fleste vælger en hvid fugekant, så hele fladen fremstår hvid og blank, men hvis man er mere til det rå og markerede look, så kan man med fordel vælge den sorte fuge, der virkelig får fliserne til at springe i øjnene.

Metroflisen begyndte sit indtog i boligerne med de mest stilbevidste og arkitektonisk beviste husejere, men siden har flisens popularitet vokset sig større og større. Den keramiske flise er lige nu blandt de mest efterspurgte, og især er den populær i køkkenet, hvor den passer perfekt som hvor den kan fungere som eksempelvis en fransk bistro-inspireret kulisse. Det kantede look giver et eksklusiv indtryk, og når det kommer til rengøring og vedligeholdelse, får man det ikke meget nemmere end med metroflisen, der som oftest bare skal tørres af med en klud eller vaskes let med en svamp. Det er ikke mindst derfor, metroflisen er foretrukket i mange praktiske køkkener, hvor stil og kvalitet er i fokus.

Den klassiske metrostation

Vi kender metrofliser fra de mange stationer og hvor de udgør selve opfattelsen af storbyliv, intensitet og livsglæde.

En smuk flise hentet op fra undergrunden kan med finesse og forståelse shine dit hjem op og give det et liv, du aldrig havde troet muligt.

Du kan se det store udvalg af metrofliser i vores webshop her.   Køb her

Velkommen til Flisestudiet Tilst ved Aarhus vi forhandler fliser klinker og mosaik til hele huset