Granit

Granit fliser til badeværelse.

Granitbordplade

granitflise

Granit 5

Granit

Granit er en betegnelse for en hård magmatisk bjergart der er 1.200 til 3.000 mill. år gammel. Granit er dannet ved afkøling af smeltet magma, altså størknet direkte i jordskorpen under store temperaturer og højt tryk, 20-30 km nede. Den består af uregelmæssig og stærk sammenvoksning af kvarts, feldspat og glimmer. Det er et smukt og slidstærkt materiale, som er særdeles robust over for ydre påvirkninger. Granit findes i et væld af farver og mønstre, som jo er dannet af naturen. Dette betyder, at den ikke er 100% uniform i farve og mønster, og dette er med til at give hver granitplade/flise sit eget unikke særpræg.

Inspirationsgalleri granit

Previous Image
Next Image

Granitfliser – et økologisk og værdifuldt byggemateriale.

Granitfliser bidrager til tidens trend om en sund bolig og giver huset eller lejligheden en umiskendelig, naturlig karakter og en speciel atmosfære. Hver enkelt granit flise er unik. Det forklarer det eksklusive ved disse belægninger, og det er det, som gør dem så værdifulde. Dette forholdsvis ressourcekrævende materiale er dog ikke en luksus, hvis man ud over de æstetiske fordele også ser på kvalitet og stabilitet. Af alle flise- og naturstensbelægninger udgør keramiske fliser ca. 80 % og naturstensbelægninger efterhånden ca. 20 % . Med moderne logistik er det muligt at hente natursten fra hele verden.

Ved lægning af gulvfliser af natursten er det nødvendigt at kende egenskaberne hos den naturstenstype, der skal lægges. Bruger af granitfliser i byggeriet, herunder køkken afhænger af naturstenstypernes styrkeegenskaber. Materialerne, der anvendes til lægning og fugning, tilpasses de særlige krav for natursten med hensyn til kvalitet og specifikke egenskaber. Derved kan ud blomstringer og misfarvninger i vid udstrækning undgås. Helt undgås kan de dog aldrig på grund af den beskaffenhed og struktur, som findes i natursten. Oplysninger om test og egenskaber for stenene findes i de gældende standarder. Egenskaber som f.eks. vandoptagelse, frostresistens, trykstyrke, slagstyrke og slidstyrke beskrives nøje i DS/EN 52 100 og efterfølgende indtil DS/EN 52 112.

Poleret blue pearl 30x60 på gulv

Granitbordplader giver organisk harmoni i boligen:

Naturen vil altid være en del af boligindretningen. De mange gode naturlige materialer vil altid være en del af skiftende tiders tendenser. At bruge naturen i boligen, er at omgive sig med organisk harmoni og skønhed hver dag resten af livet.

Der produceres mange typer af granitbordplader til ny badeværelsesindretning. Udvalget har aldrig været bedre og større end i dag. Få overblik over de bedste produkter og hent inspiration hos en velassorteret forhandler, selv de vildeste drømme om en smuk indretning vil kunne indfries i dag.

En granitbordplade ved spabadet, er ikke bare praktisk, den giver også indretningen det lækre og gennemførte præg, som vi kender og elsker fra luksuriøse spasteder ude i Verden, hvor man tager sig god tid og måske nyder et glas i mens man sidder i boblerne.

De fleste forbinder Italien med godt design og masser af unik sydlandsk charme. En Italienske bordplade til køkkenrenovering er derfor meget populære her i det kolde nord på grund af deres unikke og lækre præg, der tilfører alle slags hjem et lækkert lunt touch fra Middelhavet.

Få hjælp og inspiration hos Flisestudiet når du skal have et køkkendesign. Det er et felt i konstant udvikling, så gå ikke glip af de uvurderlige input, som fagfolk kan give, fordi de er helt opdaterede omkring de nyeste trends og har den erfaring der skal til, for at skabe den mest spændende indretning.

Der er jo ikke noget, der er decideret forbudt når du skal til at indrette køkkenet, men hvis det skal være lidt trendy, så må du gå til yderpunkterne. Altså ikke noget med at vælge en 20 bordplade (selv om det faktisk er den mest solgte bordpladetykkelse). Hvis det skal se ud af lidt mere, skal du gå helt op i en granitbordplade på 30 mm eller endnu bedre 40 mm,.

Natursten er meget brugt til bordplader til køkken og er nemt at renholde, da det kan tåle næsten alle former for rengøringsmidler, samt kun kræver minimal behandling for at holde sig pænt. Det er vigtigt at mætte overfladen mod indtrængning af fedt. Sæbe spånevand/krystalsæbe kan påføres granitbordpladen for at opnå mætningen af overfladen. Husk derefter at skylles bordpladen med lunkent vand.

Hos Flisestudiet er det ligeledes muligt at bestille overfladen jet brændt, poleret eller mat. Læg vejen forbi Flisestudiet store udstilling af Granitbordplade og fliser næste gang du søger inspiration Vi er ligeledes behjælpelig med valg af fliseklæber så du undgår misfarvninger.

Granit er et naturprodukt, der består af uregelmæssig og stærk sammenvoksning af mineralsk kvarts, feldspat, glimmer og amfibol, og  er størknet direkte fra at den smelter 20-30 km nede i jordskorpen, under store temperaturer og højt tryk.

Natursten er fra 1.200 til 3.000 mill. år gammelt. De har et meget smukt udseende og stor slidstyrke, og har derfor mange anvendelsesmuligheder.

Anvendte typer : Azul Platino, Azul Ponte, Balmoral, Baltic Brown, Bianco Cristal, Bianco Sardo, Black Galaxy, Blue Eyes, Blue September, Camelia Pink, Emerald Pearl, Giallo Veneziano, Golden Mahogany, Green Fantasy, Green Multicolor,

Sort granitbordplade i køkken

Granit anvendelse:

Fantasi er kunsten at se ting som ikke er endnu. Piet Hein.
Granit er fantastisk stærkt og næsten umuligt at ridse. Brugt rigtigt er natursten praktisk talt uforgængeligt. Samtidigt de et 100 procent naturprodukt.

 

Granitfliser kan anvendes til næsten alt, og er særdeles velegnet til køkken og bad i og med, at det ikke kræver særlig meget vedligeholdelse, desuden tåler det næsten alle former for rengøringsmidler.

Granit kan også bruges udendørs, fordi det ikke bliver påvirket nævneværdigt af klima eller af sur regn. Man kan anvende den udendørs til terrasser, trapper og facader.

Vi fører vel nok Danmarks bredeste udvalg i udsøgte granittyper. Farverne spænder fra lyse over grønlige, gule og røde nuancer til helt sorte. Og med flere forskellige overflader at vælge imellem er rækken af muligheder nærmest uendelig. Brug dem hver for sig eller i kombination og opnå en flot og eksklusiv effekt. Besøg vort showroom for mere inspiration.

granitfliser brugt som vægfliser

Granit overflader

Poleret
En poleret overflade er blank. Når granit bliver poleret vil den fremstå glat og spejlende og blive meget smudsafvisende og utrolig rengøringsvenlig. Til alle bordplader vil vi anbefale en overfladebehandling.

Matslebet
Når granitten bliver finslebet vil overfladen fremstå glat og mat og lækker. Granitten fremstår mere naturlig og silkemat, men også mere åben og kræver derfor lidt mere vedligeholdelse/rengøring. Disse rengøringsvenlige overflader skal naturligvis også behandles med.

Flammebrændt
Også kaldet “brændt”, “jetbrændt” eller “termisk spaltet”. Brænding af savet overflade med ilt og gas giver en jævn men meget skridsikker overflade. Særdeles velegnet til trappebelægning, facade beklædning og afdækninger udendørs. Kan med fordel bruges, hvor man ønsker en stærk og skridsikker overflade.

Antik: (flammebrændt og stålbørstet)
Samme struktur som flammebrændt men ikke så rug. Mindre skridsikker men mere behagelig for bare fødder. Kan med fordel bruges hvor man ønsker en rustik men mere rengøringsvenlig overflade. Eks. på terrassen eller omkring en pool. Denne overflade er også yderst velegnet til bord- og vaske plader, da man opnår et rustik look, som er let at holde rent.

Stokhugget
Overfladen fremtræder jævn og skridsikker. Stenen struktur bevares, om end, stenen, umiddelbart efter Be hugning, vil have et lidt fersk udseende. Udføres i flere grader.

Riffelhugget
Overfalden synes “stribet”, hvilket skyldes den specielle teknik der benyttes. Jævn og skridsikker overflade, hvor Be hugningen synes mere end stenens struktur. Udføres i flere grader.

Råkop
Den mest rå overflade. Ubearbejdet m. tilrettede kanter.

Granit typer.

/ Granit /

Bianco Sardo

Granit Bianco Sardo
/ Granit /

Silver Star

Granit Silver Star
/ Granit /

London White

Granit London White
/ Granit /

Samia White

Granit Samia White
/ Granit /

Rosa beta

Granit Rosa beta
/ Granit /

Azul Platino

Granit Azul Platino
/ Granit /

Rosa Limbara

granit Rosa Limbara
/ Granit /

Imperial White

granit Imperial White
/ Granit /

Balmoral

granit Balmoral
/ Granit /

Grå Bohus

Granit Grå Bohus
/ Granit /

Red Multicolour

Granit Red Multicolour
/ Granit /

Camelia Pink

granit Camelia Pink
/ Granit /

Juparana Pink

granit Juparana Pink
/ Granit /

Juparana Columbo

granit Juparana Columbo
/ Granit /

Shiva Kashy

granit Shiva Kashy
/ Granit /

Kashmir White

granit Kashmir White
/ Granit /

Giallo Veneziano

granit Giallo Veneziano
/ Granit /

Golden Mahogany

granit Golden Mahogany
/ Granit /

Mahogany

granit Mahogany
/ Granit /

Baltic Brown

granit Baltic Brown
/ Granit /

Indian Brown

granit Indian Brown
/ Granit /

Paradiso Classico

granit Paradiso Classico
/ Granit /

Paradiso Bash

granit Paradiso Bash
/ Granit /

Kinawa

granit Kinawa
/ Granit /

Verde Maritaka

granit Verde Maritaka
/ Granit /

Green Fantasy

gren Green Fantasy
/ Granit /

Green Multicolour

Granit Green Multicolour
/ Granit /

Bianco Cristal

granit Bianco Cristal
/ Granitbordplader /

Emerald Pearl

granit Emerald Pearl
/ Granitbordplader /

Nero Afrika Impala

granit Nero Afrika Impala
/ Granitbordplader /

Nero Assoluto

granit Nero Assoluto
/ Granitbordplader /

Black Galaxy

granit Black Galaxy
/ Granitfliser /

Serizzo

granit Serizzo
/ Granitfliser /

Azul Ponte

granit Azul Ponte
/ Granitfliser /

Wiscount White

granit Wiscount White
/ Granitfliser /

Blue September

granit Blue September
/ Granitfliser /

Labrador Blue Pearl

granit Labrador Blue Pearl
/ Granitfliser /

Blue Eyes

granit Blue Eyes
/ Granitfliser /

Safir Brown

Granit Safir Brown
/ Granitfliser /

Saffron

granit Saffron

SENESTE NYHEDER

Ultraviolet – Colour of the year 2018

Ultraviolet – Colour of the year 2018

“The Pantone Color of the Year has come to mean so much more than ‘what’s trending’ in the world of design; it’s truly a reflection of what’s needed in our world today.” – Laurie Pressman, vicepræsident af the Pantone Color Institute. Det verdenskendte farvesystem Pantone har netop udnævnt årets...
 

Flisestudiet i Tilst ved Århus forhandler fliser klinker og mosaik til hele huset

Flisestudiet i Tilst ved Århus forhandler fliser klinker og mosaik til hele huset