Fliser og klinker til hele boligen

Flisestudiet film med fliser, klinker og mosaik

Fliser

Fliser med Italiensk stil og fliser i naturens smukkeste farver har en evne til at brænde sig så fast på nethinden, at de senere let kan hentes frem for det indre blik.

Det kan være fliser med Middelhavets transparente turkisgrønne toner i kontrast til andre med en mættet azurblå, solsikkernes varme gule farve på en mark i Provence eller pinjetræernes friske grønne kulør i en toscansk lund.

De unikke fliser, der rammer lige ned i danskernes lyst til at indrette sig i sydlandsk stil med vægt på det hyggelige samt uhøjtidelige, er velegnede, til badeværelser og køkkener, hvor de kan anvendes på såvel gulve, vægge som på bordflader.

Italienske klinker rummer en bred vifte af ensfarvede og mønstre i alle størrelser, former mm, de kan mikses i effektfulde kombinationer. Der er kakkel lignende stifter med charmerende samt naive dekorationer med en håndmalet finish. Vægfliserne, der også fås i ensfarvede blanke varianter.

Italienske fliser indeholder yderligere en serie smukke gulvfliser med en rustik materet overflade, der minder om terracotta. De rå gulvfliser, som fremstilles i en rosa og natur farveskala, de fås i målene 30 x 30 cm, 15 x 15 cm samt i et rektangulært format på 15 x 30 cm. Til gulvfliserne hører en række dekorative borter, kantfliser med en kontrastfuld blank overflade. Små ensfarvede fliser eller mønstrede stifter på 3 x 3 cm giver yderligere mulighed for kreativt gulvdesign.

Fælles for alle borter, gulv og Vægfliser i kollektionerne er de flossede kanter, der forstærker indtrykket af godt håndværk og som samtidig giver det eftertragtede patinerede udtryk, som kendetegner Provence stilen og den aktuelle trend .Klinker fra den minimalistiske stil Klinker fra den rustikke stil Klinker fra den klasiske stil


Italienske fliser og klinker

Italienske fliser og klinker til badeværelset kan gøre badet til hjemmets nye oase. Efter en lang og stresset dag på arbejde er der intet som at låse virkeligheden ude og kravle i et varmt og beroligende karbad, der virker som balsam på sjælen. Badeværelset er ikke længere et rum, der kun har praktisk betydning for en familie. Det er blevet stedet, hvor du kan trække dig tilbage og få et pusterum fra hverdagen. Hygge, harmoni og helse er nye kodeord, som præger de kommende fliser fra Italien til badeværelset.

Hvad enten du står foran at skulle shine dine eksisterende badeværelser op med nye Italienske klinker, modernisere eller bygge et nyt af slagsen, så er det muligt at gøre badet til den oplevelse, du gerne vil have. De er ikke bare praktiske, men sætter kulør og struktur på væggen eller gulvet. Du har hundredvis af valgmuligheder med fliser.

Når du kigger på nyt til for eksempel til badeværelset, til køkkenet eller gulvet i entreen, kan du vælge og vrage mellem mange hundrede forskellige varianter. De fås i alle farver samt kvaliteter, og du kan stort set kombinere dem, som du lyster.

Vælg mellem fliser i sten, porcelæn eller keramik. Størrelsen og vægten har noget at sige, med hensyn til, hvor de skal bruges, og hvilke belastninger de udsættes for.

Hvem siger, at der ikke må være lidt spræl på væggene eller gulvet? Det kan for eksempel være friser eller stort anlagte mønstre, der leder tankerne hen på gamle romerske bade eller store muslimske paladser.

Hvis ikke væggene skal være neutrale og hvide, kan du bygge mosaikker af både små og store størrelser. På gulvet kan det være rart med lidt større formater at gå på med bare tæer, i stedet for en masse små fuger mellem fliserne.klinker fra den hotte stil klinker fra naturstens stil klinker og nyheder fra den hotte stil


Fliser og klinker typer

Fliser : Fajance

Fajance fremstilles af en lertype med et stort kaolinindhold som giver hvid skærv efter brændingen Efter første brænding påføres fliserne en glasur, derefter brændes de en gang til. Brændingstemperaturen er op til ca 1000 grader for Fajance fliser til badeværelse 20x25 men har forholdsvis høj vandoptagelse. De fliser er velegnede som vægfliser, er lette at skære og bearbejde, har moderat slidstyrke. Mål nøjagtigheden for denne type er god. Fajancefliser fremstilles ofte af udseendemæssige grunde, så der opstår en form for underkrakelering.Fliser : Majolika

Majolika er den Spanske variant af fajancefliser som er kendetegnet ved særlig glasur.Fliser : Monocottura

Ved produktionen påføres glasur på den ubrændte flise der brændes 1 gang, brændings temperaturen for disse fliser er forholdsvis høj ca. 1100 grader, hvilket medføre forholdsvis hårdtbrændte flise. Monocottura har en stor variation i vandoptagelsen. Mål nøjagtigheden for disse fliser er god.Fliser : Bicottura

Bicoturrafliser er dobbeltbrændt.Fliserne produceres på samme måde som monocottura men brændingen foregår ved lavere temperatur. Metoden anvendes især til fremstilling af vægfliser med 2 lag glasur. Brændingstemperatur for disse fliser ca. 800-1000 grader.Fliser : Gress Porcellanato ( granito )

Disse Italienske fliser er i dag nok den mest udbredte type. Fliserne fremstilles af råstoffer som giver et færdig produkt med egenskaber i retning af porcelæn. Formningen sker ved højere tryk end de øvrige produkter og brændingstemperatur for disse fliser er relativ høj ca. 1300 grader. Pga. det høje tryk ved fremstillingen af disse fliser bliver godset meget tæt, porcellanato fliserne har derfor mange gode egenskaber. Fliserne har meget lav vandoptagelse mindre end 0,5 vægtprocent og god frostbestandighed. De har gode egenskaber mht. slid, skrabemærker og påvirkning af kemikalier. Mål nøjagtigheden er god.

Mere viden om | Fliser | Klinker | Granit | Marmor | Mosaik | © Flisestudiet 2013 |
Åbenhus hos Flisestudiet
Patchwork fliser
Patchwork fliser, Set i I hus til halsen II” DR1 Set i: I hus til halsen II, på DR1
  Flisestudiet på facebook   Flisestudiet på Google+  

  Flisestudiet A/S Tilst    Anelystparken 35 B
   8381 Tilst
   Tel: 87245026
   Fax: 87245085
   Flisestudiet@flisestudiet.dk

  Åbningstider:
   Man-Fredag:      10-17.30
   Lørdag:             10-14.00

Flisestudiet butik med fliser, klinker og mosaik
Flisestudiet kort
Flisestudiet kort med fliser, klinker og mosaik
Århus