Fliser og klinker til hele boligen

Flisestudiet film med fliser, klinker og mosaik

Fliser

Fliser med Italiensk stil og fliser i naturens smukkeste farver har en evne til at brænde sig så fast på nethinden, at de senere let kan hentes frem for det indre blik.

Det kan være fliser med Middelhavets transparente turkisgrønne toner i kontrast til andre med en mættet azurblå, solsikkernes varme gule farve på en mark i Provence eller pinjetræernes friske grønne kulør i en toscansk lund.

Forstil dig du kan opleve den italienske charme og Adriaterhavets mystik hver dag, lyset der spiller i farverne og strukturen i havet, sandet og himmelen. Det eneste du skal gøre er at investerer i italienske fliser til dit hjem. Du kan få dit eget lille paradis som øser af middelhavets temperament og samtidigt få en unikt hjem. Det store udvalg af Italienske fliser betyder at selv de kræsne vil finde det de søger, om det et til gulvet eller væggen.

Italienske klinker rummer en bred vifte af ensfarvede og mønstre i alle størrelser, former mm, de kan mikses i effektfulde kombinationer. Der er kakkel lignende stifter med charmerende samt naive dekorationer med en håndmalet finish. Vægfliserne, der også fås i ensfarvede blanke varianter.

Italienske fliser indeholder yderligere en serie smukke gulvfliser med en rustik materet overflade, der minder om terracotta. De rå gulvfliser, som fremstilles i en rosa og natur farveskala, de fås i målene 30 x 30 cm, 15 x 15 cm samt i et rektangulært format på 15 x 30 cm. Til gulvfliserne hører en række dekorative borter, kantfliser med en kontrastfuld blank overflade. Små ensfarvede fliser eller mønstrede stifter på 3 x 3 cm giver yderligere mulighed for kreativt gulvdesign.

Fælles for alle borter, gulv og Vægfliser i kollektionerne er de flossede kanter, der forstærker indtrykket af godt håndværk og som samtidig giver det eftertragtede patinerede udtryk, som kendetegner Provence stilen og den aktuelle trend .Klinker fra den minimalistiske stil Klinker fra den rustikke stil Klinker fra den klasiske stil


Italienske fliser og klinker

Fliser og klinker har i århundrede været anvendt til gulvbeklædninger når kravene har været et smukt udsende, nem vedligeholdelse, meget slidstærk belægning, hygiejnisk og lang levetid. Keramiske fliser blev anvendt som vægbeklædning med dekorative formål ca 1200 f.kr i de ægyptiske pyramider.

Fremstillingen af keramiske klinker i Europa begyndte i ca 1300-tallet i Spanien og et par århundrede år senere i Holland. De fliser og klinker vi typisk anvender i dag er hovedsagelig importeret fra Italien, Spanien, Portugal, Holland og Tyskland, idet fremstillingen i Danmark er meget beskeden eller helt ophørt.

Produktionen af de første fliser, var håndlavede, små størrelser, ringe og svingende kvalitet og en meget tynd glasur. De første gulve som var flisebelagte, bar derfor hurtigt præg af slid selv om de var mesterværker og små pragtstykker at se på.

Ved flisegulve forstås gulve med belægning af keramiske fliser.

Keramiske fliser fremstilles i dag af flere typer ler, kvartssand mv. som efter æltning og evt. tilsætning af mindre mængder hjælpestoffer og farvestoffer formes, tørres og sluttelig brændes enten som en gennemfarvet klinke eller påføres et glasur som har en slidstyrke fra 1 til 5.

Flisebelægninger fremstilles i dag ved offsettrykning, hvilket giver et meget naturtro udseende af natursten mat, struktureret eller spejlende overflader der har en høj lysrefleksion og har en stor anvendelse i boliger, industribygninger, hvor der bla. kræves let og effektiv rengørings muligheder.

Fliser og klinker produceres i et utal af formater fra de kæmpe store 100 x 300 cm til de små mosaikstifter på 1 x 1 cm og tykkelsen er typisk 10 mm, men kan også leveres i 4 mm i udvalgte serier til renoveringer eller 20 mm til udvendig havebelægning.

Når du kigger på nyt til for eksempel til badeværelset, til køkkenet eller gulvet i entreen, kan du vælge og vrage mellem mange hundrede forskellige varianter. De fås i alle farver samt kvaliteter, og du kan stort set kombinere dem, som du lyster.

Den italienske charme som vil kan lide og alle drømmer om er indenfor rækkevidde hvis du bestiller håndlavede fliser til dit Italiensk køkken. Der er et utal af flotte håndlavede fliser som fremhæver den italienske design og charme. Og ethvert køkken vil blive flot og charmerende med flotte italienske fliser.

Står du foran en ny renovering af din badeværelse eller køkkenet, står du foran en vigtig beslutning. Nemlig hvilke fliser du skal bruges til badeværelset. Heldigvis har verdenen af badeværelsesfliser udviklet sig til en eventyrlig vifte af farver, design, materialer og stil. Det store udvalg giver mulighed for at designe noget unikt om det er sten, porcelæn eller keramik.klinker fra den hotte stil klinker fra naturstens stil klinker og nyheder fra den hotte stil


Fliser og klinker typer

Fliser : Fajance

Fajance fremstilles af en lertype med et stort kaolinindhold som giver hvid skærv efter brændingen Efter første brænding påføres fliserne en glasur, derefter brændes de en gang til. Brændingstemperaturen er op til ca 1000 grader for Fajance fliser til badeværelse 20x25 men har forholdsvis høj vandoptagelse. De fliser er velegnede som vægfliser, er lette at skære og bearbejde, har moderat slidstyrke. Mål nøjagtigheden for denne type er god. Fajancefliser fremstilles ofte af udseendemæssige grunde, så der opstår en form for underkrakelering.Fliser : Majolika

Majolika er den Spanske variant af fajancefliser som er kendetegnet ved særlig glasur.Fliser : Monocottura

Ved produktionen påføres glasur på den ubrændte flise der brændes 1 gang, brændings temperaturen for disse fliser er forholdsvis høj ca. 1100 grader, hvilket medføre forholdsvis hårdtbrændte flise. Monocottura har en stor variation i vandoptagelsen. Mål nøjagtigheden for disse fliser er god.Fliser : Bicottura

Bicoturrafliser er dobbeltbrændt.Fliserne produceres på samme måde som monocottura men brændingen foregår ved lavere temperatur. Metoden anvendes især til fremstilling af vægfliser med 2 lag glasur. Brændingstemperatur for disse fliser ca. 800-1000 grader.Fliser : Gress Porcellanato ( granito )

Disse Italienske fliser er i dag nok den mest udbredte type. Fliserne fremstilles af råstoffer som giver et færdig produkt med egenskaber i retning af porcelæn. Formningen sker ved højere tryk end de øvrige produkter og brændingstemperatur for disse fliser er relativ høj ca. 1300 grader. Pga. det høje tryk ved fremstillingen af disse fliser bliver godset meget tæt, porcellanato fliserne har derfor mange gode egenskaber. Fliserne har meget lav vandoptagelse mindre end 0,5 vægtprocent og god frostbestandighed. De har gode egenskaber mht. slid, skrabemærker og påvirkning af kemikalier. Mål nøjagtigheden er god.

Mere viden om | Fliser | Klinker | Granit | Marmor | Mosaik | © Flisestudiet 2013 |
Åbenhus hos Flisestudiet
Patchwork fliser
Patchwork fliser, Set i I hus til halsen II” DR1 Set i: I hus til halsen II, på DR1
  Flisestudiet på facebook   Flisestudiet på Google+  

  Flisestudiet A/S Tilst    Anelystparken 35 B
   8381 Tilst
   Tel: 87245026
   Fax: 87245085
   Flisestudiet@flisestudiet.dk

  Åbningstider:
   Man-Fredag:      10-17.30
   Lørdag:             10-14.00

Flisestudiet butik med fliser, klinker og mosaik
Flisestudiet kort
Flisestudiet kort med fliser, klinker og mosaik
Århus